HUDUD BUKAN PAS PUNYA

By
Advertisement

ini bukan sajak provokasi
ini bukan sajak politik
ini sajak akidah

1

Hudud
kata jamak
Had

2

Al Quran kalam Allah
qadim

3

Semua syariat
relevan
untuk umat zaman
rasul yang diutus

Nabi Muhammad saw
Rasul akhir zaman
semua syariat
setelah kedatangan Islam
terbatal

4

Pada hari ini
Aku sempurnakan agama kamu - al ayah

5

Apa yang ternakal dalam Al Quran
adalah decree
"Hendaklah kamu menghukum di kalangan mereka
dengan apa yang diturunkan oleh Allah" - al ayah

6

Jika PAS gagal mensohorkan HUDUD
sebab di Malaysia masyarakat majmuk
jangan mencebik bibir
jangan seronok
sebab HUDUD BUKAN PAS PUNYA
HUDUD ALLAH PUNYA

7

Apakah HUDUD akan bisa direalisaikan
dengan bahtera demokrasi?

8

Mungkin Arab Saudi mudah
sebab semua penghuninya orang Islam

9

Apakah alasan yang akan diberikan semasa bertemu Allah di Yaumli Mahsyar
kerana tidak melaksanakan HUDUD
maka akan ada manusia yang bercakap depan Allah
O ALLAH
HUDUD IS NOT EVERYTHING IN ISLAM
emmmmmmm............
berani cakap macam itu depan Allah????????

10

"Kalau kita laksanakan HUDUD
nanti jadi kacau
sebab orang tak faham
akan berlaku kekacauan"

Ini minda pilihanraya
pilihanraya akan datang
parti yang memperjuangkan HUDUD akan kalah
sebab ramai orang kena potong tangan

11

Minda dunia
ingat dunia
minda akhirat
ingat akhirat


12

Di dunia kita boleh membuat macam-macam alasan
di Yaumil Mahsyar
"Pada hari ini kami kunci mulut mereka
dan kami jadikan tangan mereka berkata-kata
dan kaki mereka menjadi saksi
akan apa yang mereka lakukan semasa di dunia"- surah Yassin

13

HUDUD ALLAH PUNYA
sokong tak sokong
ALLAH YANG AKAN MENILAI DI AKHIRAT.


Ramli Abdul Rahim

2 comments:

alexa yussida said...

tapi negara kita pmerintahan liberal dan sanggup mengasingkan islam dr politik sdangkan mereka tahu islam itu wajib dalam smua aspek..n mentaliti masyarakat juga perlu di ubah..kenapa hudud dikaitkan dgn politik sdangkan jelas n nyata dlm quran Allah bgtaw..sbb tuh la bnyak sangat malaun n penjenayah kat msia tu..awal2 mncuri2 lama2 mmbunuh..kalau awal2 dah kena ptg tgn,takdela org nk curik n bunuh lagi..haih..

aiyang said...

yupp..setuju ngan anda!!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.