cabut kuku...kejamnya!!!!

By
Advertisement
Cuba bayangkan jika kuku anda dicabut. Ini adalah salah satu teknik penderaan yang cukup sadis aku rasakan. Kuku kalau terlebih ketip pun sakit inikan pula kalau sampai dicabut...huhuhuuuu memang kejaaaaammmm!!!!

Kali ini aku nak kongsikan satu gambar bagaimana rupa kuku tercabut. Apa yang anda rasa.....ngilu???


Tapi yang ini bukanlah mangsa dera sebaliknya ini adalah di sebabkan oleh kecuaian sendiri. 

P/s: itulah.....kayuh basikal laju tak hengat...dah lah tak pakai safety boot...(pakai selipar jepun je ) kan dah tersagat kuku kat jalan raya......(ini kes kaki terlepas dr pengayuh).

Wahai anakku...sudah berapa kali ibu pesan, berhati2lah ketika bermain, nanti kalau terjadi apa2 sapa yang sakit?



6 comments:

saya YANA said...

eeiii.... sakit tu...!!

aiyang said...

yupp...tapi hero tak leh la nanges..hehe

axelida said...

adduhhh... tgk pon dah gerun...

terima kasih follow saya... saya follow awak balik...

aiyang said...

ok...mekacih axelida

Azlina & Azwan said...

maaf, nak tumpang tanye..macam mana kuku baru yang tumbuh tu?k x? dia tumbuh dari bawah ke atas ke?bb saya baru kena aritu tesepit pintu di taska sampai kuku cabut...risau sgt ni...

Aiyang disayang said...

kuku akan tumbuh balik.... tapi makan masa.... sabar ye.... ha ah dr bawah ke atas.....

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.