Kasihan... Di bogel kerana mencuri seekor lembu

By
Advertisement


kesian pulak tengok wajah orang tua nih...... sedih je muka dia.... lelaki tua ni di katakan telah mencuri lembu. Penduduk tempatan yang berang telah menelanjangkannya , mengheretnya dengan tali di sekitar bandar dan kemudian mengikatnya di tiang. Ni kat luar negara....bukan kat Malaysia....kat mana ntah. Ganas la kan rakyat negara nih. Ni baru curi lembu.... ada la 2 ekor je kot lembu yang di curinya.... sekali lagi 2 ekor jeeee lembu....dah macam ni hukuman yang dia dapat....iskkk.... nasib baik la rakyat Malaysia tak macam nih..... jauuuuuuuuuuuuhhhh sayuuuuuuuuuuup tak ada perangai macam nih.... memang terbukti kita nih penuh dengan tatasusila......kalau tak aku tak dapat bayangkan laaa apa depa buat kat ....kat.... alaaa....kat tuuuu.... yang ada skandal lembu tu.:P




amaran jangan fokus sangat tengok video nih
tak sesuai untuk kanak-kanak

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.