Fakta Sebenar Tentang Amazing Rock Ini

By
Advertisement
Dah pernah tengok gambar ni? Sesiapa yang dah pernah tengok mungkin tahu cerita tentang gambar ni kan.
Banyak blog melaporkan gambar ini merupakan batu  di sebuah tasik di Burma. Imej ini hanya boleh dilihat pada masa-masa tertentu  dalam setahun dan terhasil akibat dari pantulan cahaya matahari dari sudut tertentu. Jika ingin melihat bayangan imej yg terhasil kita perlu sengetkan kepala ke kiri....haha....adoiiii.....sakit leher ye...tak pe kat bwh ada lagi gambar.

wowwww....... menakjubkan kan......  apa yang anda nampak? Tentulah anda nampak ibu dan anak berdoa.
Tentu anda terkagumkan melihat imej yang terhasil ni kan. Ini betul-betul Amazing Rock!!!

"Nature is great and we all need to respect and protect it"

Tapiiiiiiiiiii
Cerita sebenar disebalik imej ini ialah:-
Gambar di atas hanyalah di ambil dari buku cerita kanak-kanak.  

 Seni yang mengkagumkan ini telah sebenarnya dicipta oleh Kim Jae-hong untuk buku kanak-kanak yang dinamakan "Kanak-kanak Sungai Timur"

The book itself (Children of the East River) and it describes:
Two Children (Soon-Ee and Dong-Ee) play on a riverbank while waiting for the return of their mother, who has gone to town to sell beans and other harvested goods. The children ask a big bird and a bear cub when their mother is coming back and play with imaginary animals while awaiting her return.

The author incorporates nature (the forest and the river) into his illustrations to reveal the hidden beauty of nature. If the reader looks at the pictures carefully, he can see that the author has used shadows in the water and its surroundings to show the imaginary animals in the book.

A photo from an interior page of the book presents the illustration in context:





0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.