Betul ke ada anggota polis yang mati?

By
Advertisement



tadi masa pegi makan kat kedai dekat-dekat rumah, baru je duduk ....ada sorang kakak tetiba je berceramah kat aku.

"ada anggota polis sorang mati....... puas hati kan....... ntah apa la yang dorang ni nak.... orang nak meniaga pun tak senang" terus bangun blah dari situ.....

ehhh.....aku tercengang-cengang.....mak aihhh..... sapa pulak kakak nih tetiba je hangin....

tapi sepanjang hari aku duduk depan lappy nih tak ada pun sesapa updet bg tau ada anggota polis mati.
habis makan aku cepat-cepat balik...... buka fb, blog, tv3 suku....tak ada pun.

dan ini apa???


errrr....ni yang geram dan menyampah nih!
mana satu aku nak percaya?
tv3 suku pun tak ada cakap pun...
kalau betul ada dah tentu la jadi tajuk utama.

harap-harap tak ada sapa la yang jadi arwah.....polis ke peserta ke....aku doakan semoga semua selamat.


0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.