Kuil Zakar Yang Menggelikan Di Thailand - eeuuwww

By
Advertisement

Di Bangkok terdapat sebuah taman yang dipenuhi dengan zakar. Ianya dikenali sebagai Chao Mae Tuptim, atau Tokong Dewi Tuptim yang terletak di Jalan Sukhumvit. Tokong ini pada asalnya dibina untuk Dewi Tuptim tetapi mengikut lagenda tempatan pada suatu hari seorang wanita datang meminta banduan dewi. Beliau mengalami masalah untuk mengandung. Selepas berdoa kepada Dewi Tuptim beliau mengandung dan mendapat seorang anak lelaki. Sebagai tanda berterima kasih beliau meletakkan sebuah palad khik di tokong Dewi Tuptim ini.


 
Palad khik ialah sejenis tangkal bebentuk zakar yang dipakai oleh warga Thai. Jika seorang lelaki memakainya palad khik dikatakan mampu memberikan kekuatan batin, menjadi pelaris perniagaan dan tangkal perjudian. Jika wanita memakainya pula ia mampu menjadi pendinding rogol dan ragut. Jika ke Bangkok jangan lupa ke sini bagi melihat sendiri taman zakar Chao Mae Tuptim
 
 

 

 
 

 
 
 

 

 
eeeuuwww....... mcm ni pun ada???Read more: http://www.xlupa.com/2012/02/jom-intai-kuil-zakar-yang-menggelikan.html#ixzz1ntq4G3vj

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.