Yahoo!! Dokumen Rahsia KD Altantuya Bakal Terbongkar!

By
Advertisement
Nasib Najib Altantuya makin kelam
sebab pendakwaan skandal Scorpene
bakal didengar 1 April nanti
kah kah kah...

Berita paling gumbira buat seluruh rakyat Malaysia yang cintakan keadilan dan menolak kezaliman!

Dalam masa sama ia juga "Lagu Sedih" buat Najib Altantuya apabila skandal pembelian dua kapal selam jenis Scorpene yang bernilai RM7.1 bilion hingga menyebabkan model dan penterjemah warga Mongolia, Altantuya Shaaribuu dibom kejam menggunakan C4 di hutan Puncak Alam, Selangor pada 2006 kerana pertikaian mengenai komisen dan hubungan sulit bakal terbongkar!

Walaupun pendakwaan membabitkan rakyat Malaysia ini terpaksa dilakukan nun jauh di Paris, Perancis, dan tidak di negara sendiri kerana Najib Altantuya dan Umno-APCO masih berkuasa dengan menyalahgunakan Akta Rahsia Rasmi, ia tidak menghalang Kerajaan Perancis mengheret pesalah ke muka pengadilan walaupun bergelar pemimpin paling berkuasa di Malaysia!

Bukan setakat itu, seluruh dunia akan memerhatikan Malaysia bakal dilondehkan dengan skandal jijik penuh kejahatan Umno-APCO walaupun ia sedikit sebanyak bakal menjejaskan nama baik negara.

Tetapi ia adalah lebih baik daripada menyembunyikan kebenaran kerana kes pembunuhan Altantuya juga berkait rapat dengan skandal kapal selam yang lebih lima tahun tersadai di Pangkalan TLDM di Teluk Sepanggar, Sabah.

Justeru, hari April Fool tahun ini bakal menyaksikan hadiah paling bermakna bagi seluruh rakyat Malaysia kerana tindakan Najib Altantuya dan rakan-rakan jahatnya bakal didedahkan satu persatu tanpa menoleh ke belakang lagi.

Tetapi manusia yang paling gembira dengan berita ini adalah Muhyiddin Yassin!

JALAN PULANG via iPad2


Dokumen rahsia Scorpene akan didedah di Mahkamah Perancis

Dokumen berkaitan pembelian kapal selam Scorpene, yang diklasifikasi di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA) akan didedahkan pada inkuiri terbuka di Mahkamah Pengadilan Tinggi Perancis (Tribunal de Grande Instance) kata Pengarah Suaram, Cynthia Gabriel.

"Kedua-dua pihak (kerajaan Malaysia dan firma pertahanan Perancis DCNS) mempunyai dokumen sama. Bezanya, Malaysia mengklasifikasikan dokumen itu sebagai Akta Rahsia Rasmi.

"Berbanding Perancis, mahkamahnya boleh mengeluarkan perintah agar pihak berkaitan membuat pendedahan," kata Cynthia pada sidang media di Dewan Perhimpunan Cina KL-Selangor (KLSCAH), hari ini.

Syarikat DCNS, yang membekalkan dua kapal selam itu sebelum ini didakwa membayar sogokan ratusan juta ringgit kepada "pegawai tertinggi" Malaysia.

Urusniaga berharga RM7.1 bilion itu dibuat ketika Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menjadi menteri pertahanan dan dikaitkan dengan Abdul Razak Baginda, kenalan rapat Najib yang mendapat komisen bernilai RM540 juta melalui syarikat Perimekar Sdn Bhd.

Di bawah undang-undang Perancis, pembelian kelengkapan ketenteraan yang melibatkan bayaran komisen adalah menjadi satu kesalahan serius.

Menurut Cynthia, beliau mendapat makluman persediaan mahkamah dari peguam Suaram, William Bourdon dan Joseph Breham, 16 Mac lalu.

Tambah beliau, dua hakim penyiasat yang mengendalikan kes tersebut ialah Roger L Roire dan Serge Tounaire.

"Nama-nama yang sebelum ini tak pernah didengari akan didedahkan," tambah beliau namun enggan membuat spekulasi atau mendedahkan individu terbabit sebagai mematuhi prosedur mahkamah.

"Sebagai pengadu, Suaram kini punyai akses penuh kepada laporan siasatan pendakwaraya dan polis Perancis. Besar beza prosedur dan ketelusan siasatan antara Malaysia dan Perancis," katanya.

Pada sidang media sama, Ahli Parlimen Subang, Sivarasa Rasiah memberikan komitmen untuk membawa isu tersebut ke Dewan Rakyat pada minggu hadapan.

"Telah 10 tahun sejak 2002, kes ini tergantung. Kerajaan Malaysia wajar berikan kerjasama penuh, bukannya menghalang siasatan dibuat," tegasnya.

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.