Belon Udara Panas Terhempas Di Putrajaya

By
Advertisement
belon panas terhempas di tengah jalan raya
Sebuah belon panas “terhempas” di tengah jalan raya menyebabkan lalu lintas menjadi kelam kabut dan kenderaan terpaksa berhenti dan menunggu sehingga belon tersebut berjaya diubah.  Mungkin satu pengalaman yang menakjubkan bagi peserta-peserta yang mendarat di tengah jalan raya dan pengalaman yang menarik juga bagi pemandu yang bertembung dengan situasi ini.
Tetapi sangat merbahaya dan mungkin boleh membawa maut jika pemandu juga tersasar dan tidak sempat memberhentikan kereta meraka dengan segera.
SEBUAH belon panas tersasar dari tempat pendaratannya dipercayai berpunca daripada keadaan angin yang tidak menentu. Belon panas berkenaan terpaksa didaratkan di sebuah jalan raya di Persint 18, dan tiada kecederaan dan kemalangan jiwa di laporkan. Seramai 26 peserta dari 13 negara mengambil bahagian dalam Fiesta Belon Udara Panas Antarabangsa Putrajaya Keempat yang berakhir semalam. – Foto BERNAMA

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.