Wanita Ini Sanggup Kutip Derma Untuk Saksikan Pembunuh Anak!

By
Advertisement

New York : Seorang ibu terpaksa meminta derma bagi membolehkannya terbang ke South Dakota bagi menyaksikan lelaki yang telah merogol dan membunuh anak perempuannya yang berusia 9 tahun, kira-kira 22 tahun lalu, menjalani hukuman mati.

Biarpun terpaksa memungut derma, namun Tina Curl, 50, menganggap itu satu-satunya cara dia dapat menyaksikan hukuman berkenaan dijalankan ke atas lelaki tersebut.
“Saya hanya akan dapat melihat keadilan dilaksanakan selepas menonton pembunuh itu, Donald Moeller dihukum mati. Dia melihat anak saya mati, jadi saya mahu melihat dia pula mati,” katanya.
Moeller, 59, dijadual menjalani hukuman mati antara tarikh 28 Oktober hingga 3 November ini.
Anaknya, Becky O’Connell, hilang pada 8 Mei, 1990 selepas pergi ke kedai runcit yang terletak berhampiran rumahnya di Sioux Falls.
Dia telah diculik oleh Moeller ketika berjalan di satu simpang dan mayatnya ditemui dalam keadaan bogel, keesokan harinya.
Selain dirogol, budak malang itu telah ditikam manakala lehernya dikelar.
Moeller kemudiannya ditangkap dan didapati bersalah pada 1992. Dia dihukum penjara 25 tahun atas hukuman rogol dan hukuman mati kerana melakukan pembunuhan berkenaan.
Selepas kejadian itu, Curl dan suaminya yang juga bapa tiri Becky berpindah ke New York.
Namun Curls perlu melalui perjalanan yang panjang sebelum menuju ke tempat di mana Moeller akan dihukum mati.
Mereka perlu melalui perjalanan sejauh 1,420 batu dan dengan elaun bulanan sebanyak $721 yang diterima Curl untuk golongan kurang upaya, adalah sukar bagi wanita itu untuk mengumpul wang sebanyak $3,000 hingga $4,000 untuk kos perjalanan ke sama.
Ia termasuk kos penginapan selama seminggu.
Setakat ini mereka menerima sumbangan sebanyak $890 yang dimasukkan ke dalam bank.
Biarpun Curl hampir berputus asa, namun dia berharap dapat mengumpul wang tersebut bagi membolehkannya menyaksikan hukuman berkenaan.✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.