Pasangan Berzina Dihukum Rejam Sampai Mati

By
Advertisement
A couple has been stoned to death in northern Mali, in an example of how radical Islamist belief is making inroads into this troubled African nation.

Milisi Islam yang menguasai wilayah Mali Utara, menyatakan telah merejam satu pasangan kumpul kebo hingga mati. Hukuman rejam tersebut diberikan kerana kedua-duanya melakukan perzinaan.
Sebelum melakukan pembunuhan, mereka terlebih dahulu memaksa pasangan itu untuk menggali dua buah lubang, lalu mendorong mereka masuk ke dalamnya.
Lalu mereka bersama-sama melempari pasangan itu dengan batu. "Saya tidak tahu berapa banyak mereka yang melemparkan batu atau untuk berapa lama hingga mereka berdua mati," kata Haman Maiga, seorang warga yang menyaksikan mahkamah jalanan itu, seperti dilansir oleh CNN, Kamis (2/8/2012).
Insiden itu terjadi di Kota Aguelhok, sebuah bandar yang sangat terpencil.
"Tidak ada yang berani untuk mencuba dan menghentikan mereka melakukan itu," kata Haman.
Wanita yang terlibat perzinaan tersebut, lanjutnya telah mempunyai dua orang anak yang masih kecil, seorang daripada mereka merupakan laki-laki dan seorang lain merupakan perempuan.
Seorang tokoh di daerah itu menjelaskan bahawa dalam undang-undang Syariah, hubungan suami isteri di luar nikah, sangat dilarang. "Laki-laki dan perempuan, yang kedua-duanya sudah berkahwin namun berselingkuh, mereka dihukum dengan direjam hingga mati, itu hukumnya," ujar Aliou Toure. (CNN)



✿*~ tekan like jika suka dengan apa yang anda baca....tq ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.