Tiada siapa pedulikan gadis ini bunuh diri - video

By
Advertisement


okey.... boleh teka kat mana kejadian nih
dah tentulah kat negara yang rakyatnya palingggg sibuk dan palingggg  mementingkan diri sendri.

rakaman nih menunjukkan seorang gadis terjun dari jambatan di sebatang jalan yang sibuk.

malang sekali tiada kereta yang mahu berhenti dam memberikan bantuan dengan menarik gadis itu ketepi jalan

lebih malang lagi gadis itu tidak terus mati (mungkin tak cukup tinggi) jadi misinya untuk bunuh diri gagal.

yang baiknya adalah kereta-kereta yang lalu cuba mengelak dari melanggar gadis itu tidak seperti yang dilakukan terhadap anak kecil bernama Yue Yue. masih ingat lagi kisah nak kecil ini..... yang menggemparkan dan menimbulkan kemarahan dunia? (ohh tapi kejam lagi tentera Basyar yang menyembelih anak-anak kecil).

tak tau lah apa nasib gadis ni.... moralnya di China jika nak tamatkan riwayat hidup atau bunuh diri carilah tempat yang lebih sesuai bukan di tempat yang sibuk....sebab ....siapa peduli???


✿*~ kalau suka jangan lupa tekan 'like' ye ~*✿

2 comments:

Mak Wardah said...

Ya Allah, Aiyang murahnya harga nyawa kat sana.

aiyang said...

itu yang membezakan antara orang beriman dan tak....:)

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.