Ini gambar mangsa tsunami bukan mangsa pembunuhan!

By
Advertisement


sejak semalam dan hari ini ramai yang share gambar kat bawah nih di fb
ramai yang melahirkan rasa simpati
ramai yang rasa marah dengan kezaliman yang dilakukan terhadap rakyat Islam minoriti di Myanmar
tapiiiiii
untuk pengetahuan kalian semua..... mayat yang terdampar dalam gambar ni bukan mati sebab di bunuh
mereka ini semua adalah mangsa tsunami yang berlaku pada tahun 2004. sila lihat!!

Gambar ini bukan di SYRIA bukan juga di Kampung BUNUHAN tetapi adalah di negara jiran kita iaitu MYANMAR. Kanak-kanak ini dibunuh RAKUS kejam tanpa simpati insani oleh Penguasa ZALIM. Secebis Do'a anda adalah penawar segala duka & luka-luka mereka yg masih bernafas disana.KEDUTAAN MYANMAR SILA BERAMBUS SEGERA!!!

tak salah jika kita menyebarkan penderitaan mana-mana umat manusia yang ditindas dan dizalami tapi sila pastikan dulu maklumat yang kita sebarkan itu adalah betul.

dah terlanjur cerita tsunami jom lihat gambar2 lain...
✿*~ kalau suka N3 jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.