eeiii..... selambanya awek ni makan katak hidup

By
Advertisement
BIASA kita dengar orang-orang Jepun gemar dengan makanan yang segar "fresh" dikatakan untuk mendapat rasa serta sumber protein yang segar dan terbaik.

Lihat gambar di bawah ini, wanita Jepun ini sedang menikmati seekor katak segar yang tidak dimasak. Tambah mengejutkan rupa-rupanya katak ini dimakan ketika ia masih hidup.Lihat sahaja dari senyumannya, hidangan ini kelihatan enak baginya. Selain itu aktiviti menjamu hidangan katak yang masih hidup seperti ini sebenarnya sudah menjadi perkara biasa di Jepun.Lihat! Katak itu masih lagi menggeletik kesakitan selepas separuh bahagian badannya dipotong semasa proses penyediaan hidangan ini.Lihat pula video di bawah ini (Amaran, aksi jijik bakal ditayangkan, anda mungkin kehilangan selera makan beberapa hari selepas menonton video ini)Sumber: freemalays


✿*~ kalau suka N3 jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.