Sedih.....Bayi ini disembelih oleh ibunya dan dibuang dalam tong sampah

By
Advertisement

Kezaliman manusia tidak pernah tamat. 
Dibawah adalah bayi yang lahir pramatang tetapi sihat dan sempurna sifatnya. Malangnya ibu bayi ini mungkin tidak mengingini kehadiranya lalu bertindak mengelar leher bayi tersebut.
Bayi tersebut kemudian dibungkus dalam plastik lalu dibuang ke dalam tong sampah.
Namun ketentuan Allah bayi ini masih lagi hidup ketika ditemui oleh seseorang walaupun telah biru tubuhnya akibat kekurangan oksigen.
Kejadian ini berlaku pada 23 Julai, 2012 di Anshan, China.


早产女婴遭割喉被弃垃圾桶:脖子被切断一半 警方介入
✿*~ terima kasih kerana membaca entri ini ~*✿

1 comments:

Cik mama said...

Mcm setan.. aduhh gerammnya..! hope baby tu selamatlaa..

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.