Anak kecil yang jadi korban di bulan Ramadhan

By
Advertisement


Seorang kanak-kanak menemui syahid setelah keluarganya dibom oleh askar rejim di Karam Az-Zaitoun dalam wilayah Homs.

Ya Allah binasakan Basyar !

lihat video ni pula
Masih adakah jiwa-jiwa umat Islam yang sanggup mendengar tangisan anak kecil ini? Mereka kehilangan ahli keluarga dalam sekelip mata mereka. 
Sungguh, tangisan mereka sangat menyayat hati bagi mereka yang diberi mata hati untuk melihat dan sudi berkongsi penderitaan mereka.
Rumah-rumah mereka dibom dan hancur dalam sekelip mata akibat tangan-tangan jahat regim Basyar. Ya Allah, kami tiada sesiapa melainkan Mu. Ya Allah...
Ya allah..... hanya ini yang mampu aku lakukan
menyebarkan kisah mereka di alam maya ini
berilah pertolongan kepada mereka Ya Allah
walaupun dosa-dosaku banyak  tetapi 
aku tetap saja tidak malu untuk meminta-minta kepada Mu
sesungguhnya engkau maha pengasih lagi maha penyayang
✿*~ terima kasih kerana membaca entri ini ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.