JORDAN - Ahli Parlimen Keluarkan Pistol

By
AdvertisementAMMAN 8 Julai - Satu program temu bual secara langsung di sebuah stesen televisyen Jordan melibatkan dua anggota parti politik berbeza, bertukar huru-hara apabila seorang daripada mereka mengeluarkan sepucuk pistol.

Kejadian itu berlaku apabila Ahli Parlimen, Mohammad Shawabka dan aktivis politik, Mansour Sayf al-Din Murad menjadi panel untuk isu pemberontakan Syria di stesen swasta, Josat.
Kedua-dua lelaki itu pada awalnya memaki hamun antara satu sama lain, sebelum menuduh masing-masing menjalankan aktiviti jenayah.

Ia memuncak selepas Murad menuduh Shawabka sebagai ejen perkhidmatan rahsia Israel, Mossad.
Pengacara rancangan itu, Mohammed Habashneh dilihat berusaha mengawal situasi termasuk berada di tengah-tengah kedua-dua lelaki berkenaan, dalam rancangan yang disiarkan kelmarin.
Ketika Habashneh cuba mengawal keadaan, Murad menolak jatuh meja dan meluru ke arah Ahli Parlimen berhaluan kanan itu.

Pada saat itulah, Shawabka mencapai ke dalam jaketnya dan mengeluarkan sepucuk pistol revolver.
Sebelum itu, Shawabka turut melempar kasutnya ke arah Murad.

Kedua-dua lelaki itu terus menjerit dan menolak antara satu sama lain apabila rancangan itu berakhir dan Shawabka kemudian dapat dilihat menyimpan semula pistol tersebut di pinggangnya.
Tiada siapa cedera dalam kejadian itu dan tidak dapat dipastikan sama ada senjata api tersebut adalah pistol sebenar. - AGENSI✿*~ kalau suka N3 jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.