Imam masjid digantung?

By
Advertisement

Panassss.......berita seorang imam sebuah masjid jamek di pasir gudang johor digantung tugas hanya kerana membenarkan  tuan guru Nik Aziz bersolat jumaat di masjid tersebut 

Ini budaya politik apa ni, apakah dosa tidak membenarkan orang bersolat dimasjid itu mampu dipikul oleh imam itu jika tidak membenarkan Tuan guru bersolat disana?, sudah pasti apa yang dilakukannya oleh imam tersebut betul, kerana menghalang orang bersolat itu salah.

Jadi, dengan mengantung tugas imam tersebut kerana membenarkan Tuan guru Bersolat dimasjid tersebut lah yang salah, dan siapa yang bersalah itu, dan hebat sangat kah dia sehingga mampu menanggung dosa kerana ambil tindakan pada imam yang benarkan Tuan guru bersolat.

Malaysia sudah rosak, busuk umno main politik sudah sampai ke dalam masjid, 


✿*~ kalau suka jangan lupa tekan 'like' ye ...terima kasih muahhh ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.