Kejam! Ahli Sihir Dibakar Hidup-hidup - video

By
Advertisement


Percayakah anda di dalam dunia ini masih ada lagi manusia yang kejam dan tidak berperikemanusiaan.

Video di bawah menunjukkan bagaimana penduduk kampung menangkap mangsa dan membakar beberapa orang lelaki dan wanita yang dikatakan ahli sihir hidup-hidup. Kejadian ini berlaku di Kenya.

Ada mangsa yang cuba merangkak keluar dari parit tetapi dipukul tanpa belas kasihan, ditendang dan diheret kembali.

Kekejaman manusia yang dirakam dalam video ini memang diluar kepercayaan!!! Nasihat..... JANGAN LIHAT VIDEO INI JIKA ANDA ADA PENYAKIT JANTUNG ATAU LEMAH SEMANGAT.

bila lihat video nih terasa betapa ngerinya andai tercampak di kalangan manusia begitu.... rasa begitu beruntungnya tak hidup di negara sebegitu......dan bersyukur sangat kerana Islam yang menjadi agamaku.


0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.