Tarian Poco-Poco Sah HARAM!

By
Advertisement
Wahh..berita panas lagi dan biasanya akan ramai tak suka dan terkejut..yerlah benda yang dah jadi kebiasaan pada kita, mestilah terkejut dan marah apabila benda tu diwartakan sebagai benda haram..Hmmm..tapi hukum tetap hukum..haram tetap haram..tak ada toleransi pada hukum agama ni..wahh takut rasanya..yerlah benda macam ni memang perlu kita kongsi supaya ramai tahu..tulah kewajipan kita semua.
Sebenarnya dulu pun dah heboh diperkatakan....rasanya dari  2009 lagi tapi kenapa baru kini disahkan poco-poco itu HARAM..takpelah, better late than never kan..so dah tau haram tu, tolonglah jauhi..nauzubillah dari kita lakukan sesuatu yang HARAM!
Iya, diingatkan yang poco-poco, poco-poco dance, tarian poco-poco tu haram untuk umat Islam. Yang non-muslim tu lantak diorang lah nak menari pun.
p/s: camne la nak bagi tau kat jiran2 aku yang sedang giat berpoco-poco ni ek....kang tak pasai2 depa kata aku ni macam2 maklumlah depa tu ahli surau...sedangkan aku ni tak pernah lagi pi surau....aku selalu terus ke masjid je....ishhh.....ishhh...ishhh......

1 comments:

musafir said...

awak tinggal di perak ke...

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.