Erkkk........Festival Lucah Apa Ni....???

By
Advertisement
Kanamara Matsuri Japans Pink Penis Parade, aka the Kanamara Matsuri [NSFW] picture
pesta perarakan 'Kemaluan’ yang julung kalinya dibuat di Jepun.

Pesta perarakan Kemaluan ni dipanggil Kanamara Matsuri iaitu sebuah adat turun temurun orang Jepun keturunan Shinto yang kerap dibuat setiap tahun. Pesta ini dibuat untuk meraih kutipan untuk bantuan penyakit Aids dan virus HIV. Selain dari tu, pesta perarakan ni berfungsi sebagai kempen kesedaran bagi mengelakkan STD (sexual transmitted diseases) .

Apa tu Kanamara Matsuri n? Maksudnya ialah Dewa 'kemaluan' (big iron penis lord).hehe.. Pesta ni diadakan setiap Ahad pertama bulan April di Kawasaki, Jepun.

pesta ni dah lama pun diadakan sejak tahun 1600 an lagi....dan sampai skg masih lagi di sambut pesta ini... ramai pelancong dari luar jepun datang melihat pameran pelik ini...

Sedikit sejarah ataupun mitos tentang pesta perakan kemaluan ni… Ianya bermula apabila di sebuah pekan orang Shinto dipenuhi dengan ramai pelacur. Pelacur ni wujud gara-gara orang-orang Shinto ni hidup dalam kesusahan jadi mereka yang wanita ini melacurkan diri untuk mencari duit. Akibatnya muncullah penyakit-penyakit sexual (STD) di kalangan penduduk wanita di pekan Shinto tu… Oleh kerana kepakaran yang terhad, serta faktor penganut agama orang Jepun ni ialah menyembah matahari, bulan serta benda-benda berkait dengan alam sekitar, maka puak-puak Shinto ni mulalah menyembah berhala yang berbentuk kemaluan ini bagi mengelak bahaya serangan STD.Diorang ingat dengan kepercayaan menyembah berhala pelik ini dapat menyelamatkan diorang dari penyakit HIV la...

Zaman pun berlalu, dan keadaan pun berubah. Lama-lama puak Shinto ni takda la lagi menyembah berhala kemaluan ni. Keadaan sudah bertukar dari penyembahan kepada sebuah adat turun temurun dan kemudiannya dikormersialkan dan dijadikan bahan tarikan pelancong.












euwwww..... ntah apa-apa dorang ni...
macam ni punya pesta pun ada....huhuuu





0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.