Tun Mahathir kata Hudud Tiada Dalam Al-quran -video

By
AdvertisementApabila orang yang jahil dalam agama berkata-kata..maka timbullah karut marutnya..!
Yang mengikut nafsu serta mengikut logik akalnya...!

(Sama-samalah kita insaf.. Kalau kita jahil maka akan terselahlah lagi kejahilan kita..
Lebih baik kita diam sahaja daripada berkata..
Yang menerima ialah mereka yg jahil sahaja..
Yang terpelajar dan berilmu tidak terpengaruh sama sekali..)

**JANGAH JADI JAHIL MURAKKAB (Dah jahil menyesatkan orang lain pulak)

Firman Allah:-
Katakanlah: "Sesungguhnya Tuhanku hanya mengharamkan perbuatan-perbuatan yang keji, sama ada yang nyata atau yang tersembunyi; dan perbuatan dosa; dan perbuatan menceroboh dengan tidak ada alasan yang benar; dan (diharamkannya kamu mempersekutukan sesuatu dengan Allah sedang Allah tidak menurunkan sebarang bukti (yang membenarkannya); dan (diharamkanNya) kamu memperkatakan terhadap Allah sesuatu yang kamu tidak mengetahuinya."
(Suran Al-A'raaf, Ayat : 33)

janganlah melampau sangat, kalau tak mampu nak laksanakan katalah tak mampu, jangan pula mempermainkan hukum Allah..

http://bodek-umno-sampai-mati.blogspot.com/
bawah ni pula adalah jawapan ustaz Azhar Idrusni kata-kata dari seorang tuan guru....


Nik Abdul Aziz Nik Mat

"Satu daripada azab Allah SWT kepada manusia ialah dikeraskan hati perut. Hasilnya, mungkin dia boleh menerima pelbagai ilmu, tetapi tidak akan dapat menerima hidayah. Sebabnya ialah hatinya telah dikeraskan, dikunci atau dicop. Sebagaimana kita letak surat di dalam sampul, bila sampul tersebut telah dicop untuk dihantar, ia tidak boleh lagi dibuka untuk dikeluarkan isinya atau dimasukkan bahan lain untuk menambah isi kandungannya. Demikianlah hati bila dicop, hidayah dari Allah SWT tidak akan dapat masuk lagi."

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.