Hisap Ganja Tanda Hormat Dewa Hindu? Macam-macam.....

By
Advertisement

SEORANG penganut agama Hindu yang dikenali sebagai golongan sadhu menghisap ganja di Kuil Pashupatinath, Kathmandu semalam.
KATHMANDU – Pihak polis Nepal menyatakan semalam tindakan telah dilakukan bagi menghalang orang ramai daripada menggunakan ganja pada satu perayaan agama Hindu.
Ganja itu dihisap oleh beribu-ribu penganut Hindu bagi menghormati dewa Hindu.
Upacara itu hanya boleh dilakukan oleh kumpulan yang dikenali sebagai ‘sadhu’ yang menghisap ganja ketika malam sambutan bagi menghormati Dewa Shiva.
Rakyat biasa Nepal tidak dibenarkan menyertai sadhu.
“Kami telah menangkap 70 orang termasuk puluhan belia yang mengambil ganja secara berlebihan. Kami tidak menahan mana-mana sadhu,” kata seorang jurucakap polis Nepal, Dhiraj Pratap Shah. – AFP

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.