Cari motosikal jumpa jari telunjuk warga asing dibunuh kejam

By
Advertisement







KUALA TERENGGANU – Seorang lelaki yang sedang mencari motosikal sepupunya, yang dipinjamkan kepada seorang warga asing, terkejut apabila menemui jari telunjuk manusia dipotong berhampiran kenderaan itu, kelmarin.

Kejadian kira-kira jam 11 malam di ladang kelapa sawit Kampung Tapah, Sungai Tong, Setiu itu akhirnya turut membawa kepada penemuan mayat seorang lelaki sudah berulat dipercayai warga Indonesia yang dibunuh kejam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, jari telunjuk berkenaan dipercayai milik mangsa dikenali sebagai Hery yang dilaporkan meminjam motosikal sepupu pengadu Rabu lalu.

“Bagaimanapun, sejak hari itu mangsa tidak pulangkan motosikal dipinjam lalu pengadu mengambil keputusan mencarinya. Berdasarkan maklumat orang kampung, motosikal itu dilihat berada di ladang kelapa sawit Kampung Tapah, Sungai Tong.

“Pengadu akhirnya pergi mencari motosikal itu namun terkejut apabila menemui jari telunjuk manusia dan kesan darah berhampiran kenderaan itu,” katanya ketika ditemui di pejabatnya, di sini kelmarin.

Terkejut dengan penemuan itu, pengadu berusia 32 tahun dan bekerja sendiri itu menghubungi polis.

Menurut Manoharan, pasukan polis yang tiba di tempat kejadian cuba mengesan Hery namun menemui mayat mangsa dalam sebuah parit sedalam 8 kaki (2.2 meter), kira-kira 70 meter dari tempat motosikal itu dijumpai.

“Mayat mangsa yang sudah berulat ditemui dengan kecederaan parah pada bahagian kepala, dahi dan paha dipercayai ditetak dengan menggunakan senjata tajam, selain jari telunjuknya dipotong,” katanya.

Beliau berkata, keadaan parit yang curam menyukarkan kerja-kerja mengeluarkan mangsa dan ia hanya boleh dilakukan pada jam 7.30 pagi semalam dengan bantuan pasukan bomba dan penyelamat.

“Mayat mangsa dihantar ke Hospital Setiu untuk dibedah siasat. Kita masih lagi mengenal pasti identiti mangsa yang dipercayai warga Indonesia dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.




✿*~ terima kasih kerana membaca entri ini ~*✿

1 comments:

the tempo of life said...

ngerii. takut ar tengok..

kat ganu tu

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.