VIDEO JASAD PENDAKI YG HILANG DITEMUI TERAPUNG DI KAWAH GUNUNG DEMPO

By
Advertisement
VIVAnews – Aswin, pendaki yang hilang saat melakukan pendakian di Gunung Dempo, Pagar Alam, Sumatera Selatan, akhirnya ditemukan. Namun, Aswin sudah tidak lagi bernyawa. Jasadnya mengapung di kawah Gunung Dempo yang biru jernih.

Jasad Aswin yang berjaket hitam tampak kontras dengan warna kawah Gunung Dempo yang biru jernih. Di tengah keindahan alam Gunung Dempo yang memukau itulah, Aswin tak sengaja terperosok ke dalam kawah. Lihat videonya di tautan ini.

Aswin terjatuh saat sedang berjalan di bibir kawah bersama rekan-rekannya. Sabtu lalu, 30 Maret 2013, Aswin dan teman-temannya mendaki puncak Gunung Dempo bersama 70 pendaki lainnya dari berbagai daerah di Sumatera Selatan. Mereka hendak mengisi libur akhir pekan dengan menikmati keindahan kawah Gunung Dempo.

Namun saat menuruni bibir kawah gunung berapi itu, Aswin menghilang dan terpisah dari rekan-rekannya. Beberapa hari kemudian dia ditemukan tewas di dalam kawah itu. (ren)
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.