Video - Aneh, Ritual Membelah Babi

By
Advertisement
Ritual Membelah Babi Di Vietnam [Sadis]. 
Festival Memotong Babi Hidup-hidup jadi terbelah dua di Vietnam ini dilakukan setiap tahunnya pada hari ke 6, bulan pertama Tahun Lunar. Perayaan yang Kejam dan Mengerikan ini berada di Desa Nem Thuong Provinsi Bac Ninh, Vietnam Utara.

Tradisi ini bermula dari Legenda Seorang Jenderal pada jaman Dinasti Ly. Dimana Jenderal ini membantai Babi-babi untuk memberi makan para Prajuritnya agar dapat bertahan hidup dari persembunyian. 

Bagi masyarakat Adat Tradisional Vietnam sendiri, Darah Babi dari Ritual ini dipercaya dan diyakini mendatangkan kemakmuran, kejayaan dan kesuksesan bagi orang yang mengambil dan menyimpannya. Selain itu Darah Babi ini juga dipersembahkan untuk Dewa Doan Thuong, sebagai Dewa Penjaga Desa yang mendatangkan Hasil Panen yang melimpah. Sahabat anehdankonyol.com berikut 
Video dan Foto selengkapnya :


[Video]


adoiii..... kesian babi

 .anehdankonyol / Youtube
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

1 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.