Mesti lihat sebelum dibuang dari YouTube (Pembunuhan Jalanan seorang aktivis)

By
Advertisement

Askar Syiah : Jangan tembak. Tunggu!
Askar Syiah: Awak ahli FSA?
Mansur: Ya, saya ketua di dalamnya
Askar Syiah: Cakap awak dah keluar dari FSA. Beritahu awak keluar dari FSA.
Mansur: ….
Askar Syiah: Cakap bini awak hamba Basyar. Cakap tentera Basyar setubuh Allah awak. Cakap Basyar setubuh kakak awak.
Mansur: ….

Pemuda ini ialah Mansur Bilal al Ali, pelajar arkitektur tahun pertama. Dia diculik dari kolej 8 bulan yg lalu dan diisytiharkan hilang sejak itu. Tiada siapa tahu apa terjadi kepadanya hingga kami jumpa klip video ini pada askar Syiah yang membunuhnya. Nampaknya geng Assad bergembira membunuh si syahid. Rahmatullah ke atasnya.

"Semoga Allah merahmatinya dan melindungi keluarganya"
Al Fatihah.
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.