AWAS! JANGAN JADI MANGSA KAPTEN DARWIN

By
Advertisement

WARGA KL KHASNYA JGN TERPEDAYA DENGAN LELAKI YANG MENGAKU SEBAGAI KAPTEN DARWIN NI. SUDAH BEBERAPA ORANG YANG TELAH MENJADI MANGSANYA.

KAPTEN DARWIN YANG KONONNYA JURUTERBANG BRUNEI AIRLINES AKAN MEMBERI MANGSA PIL, KONONYA PIL KESIHATAN ATAU PIL KURUS. MANGSA KEMUDIAN AKAN DI BAWA KE BILIK HOTEL. BILA MANGSA TIDAK SEDAR DIRI MAKA SEGALA BARANG-BARANG SEPERTI HP, KAD KREDIT TERMASUK WANG TUNAI AKAN DILARIKAN.

Ok..... tolong berhati2 sebab memang polis tengah buru saspek. Kebanyakan yg jadi mangsa lelaki. Agak pelik juga. Mujur dia tak cabul sekali! Yang lagi memelikkan lelaki pun mudah terpedaya di suruh cuba pil kurus??? Kalau pil kuat tu boleh tahan lagi. Lagi satu, ingatkan perempuan je yang akan ikut lelaki ke hotel.... lelaki pun???? Apa lah agaknya ayat manis yg di taburkan oleh kapten darwin ni ekkk. Pukau ke.... ? Ehh.... mcm penyiasat pulak dah. Apa pun sila berhati2 ye....


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

1 comments:

Raudzah Zahari said...

La..macam-macam..tapi betul jugak analysis ni..macammana lelaki boleh terpedaya ni..hmmm suspicious!!!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.