Google+ Followers

Search This Blog

Loading...

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

PROMOSI NOVEMBER KLIK GAMBAR

Monday, 29 October 2012

Astagfirullahaladzim.... Nabila oh Nabila




sumber mynewshub

sekarang ni dah tak ada 'gam' lagi ke.... kalau dulu artis yang tak bermoral memang kena gam, sekarang tak lagi ehhh? sebab apa sekarang ni disaat aku taip n3 ni muka artis ni masih lagi terpampang kat tv3 citer JULIA.
Rosak2.... baruuuu je isu panas pasal baju seksi tu keluar tv... dan baru aje mintak maaf pastu dah buat perangai yang menyakitkan mata.... pastu nnt minta maaf lagi.... kannnn. kesian!
kesian kat ayah dia jugak.... 
kesian jugak dekat johan yg jadi teman lelaki dia.... 
Ya allah, semoga dia ni diberi taufik dan hidayah.




hukum sambut holloween  <----- baca sini ye

update: malam ni kat news feed aku terpampang gambar exschoolmate aku yang sakan jugak berholloween dengan rakan2 dia yang aku kira semuanya melayu.... bila melayu tentulah agama dorang Islam jugak.... dia ni pun budget artis la jugak.... tapi tak popular (aku takla kenal sgt....cuma tau dia satu sekolah). Sedih hokeyyy..... sambut dekat bar & restaurant... yang cina pakai biasa je.... yg dorang melayu pulak lebih2 sakan.... dengan tanduk syaitan segala.... nak sgt berkawan dengan syaitan ke apa dorang nih..... iskkk kenapa la mereka ni tak tau nak hormat agama sendiri.... kalau tak malu dengan tuhan malu la kat manusia yang berlainan agama tu... nape ehhh mereka jadi macam tu...iskkk nauzubillah.... ya allah jauhkan aku dr kesesatan...janganlah Engkau sesatkan kami setelah Engkau beri petunjuk kepada kami.... ampunilah kami ya allah


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

3 comments :

Tulus Sweet said...

doa semoga Allah berikan dia hidayah....:)

Mak Wardah said...

Kesian hilang aib n malu

~ cik matahari ~ said...

Allah.. moga dibukakan pintu hati.
Ya Allah tetapkan hati2 kami dalam agamaMu.
sedih campur geraaammm kan :(

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

Daripada Mu'awiyah r.a.,katanya: Rasulullah SAW bersabda: "Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan." (Hadis Riwayat Muttafaq 'alaih)
~Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan… (Al-Maaidah 5:8)
''Aku Mencintai Orang Yang Soleh, Walaupun Aku Bukan Daripada Kalangan Mereka, Aku Membenci Orang Yang Melakukan Maksiat, Sekalipun Aku Pernah Melakukannya.''

(Imam As Syafie)
”... maka bertawakal lah kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH mengasihi orang yang bertawakal kepadaNya. Jika ALLAH menolong kamu, maka tiada seseorang pun yang boleh menghalang kamu, dan jika ia mengecewakan kamu, maka siapakah yang dapat menolong kamu sesudah ALLAH (menetapkan demikian) ? dan ingatlah kepada ALLAH jualah hendaknya orang yang beriman itu berserah diri...” (Ali Imran : 159-160)
"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan" (Imam Hasan Al-Basri)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..

tanpa mereka siapalah saya....:))

dr 11 /03/2011