ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN) RAHSIA AWET MUDA

By
Advertisement

FOKUS : makanan kesihatan sekeluarga, baik untuk hormon, pencegahan kanser, awet muda dan kesihatan kulit, membekalkan tenaga.
KEISTIMEWAAN :
◆ Shaklee syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya.
◆ ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta kualiti protein yang tinggi pernah dihasilkan.
◆ satu tin ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama.
◆ mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan.
◆ juga 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
◆ 1 gelas ESP = 2x daging, 4x telur, 12x susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric.
FUNGSI:
◆ awet muda - asid amino membina otot, kuku,rambut, darah, organ, kulit.
◆ baik untuk hormon - kacang soya adalah satu satunya tumbuhan yang mempunyai isoflavones yang fungsinya sama seperti hormon wanita. Ia bantu rendahkan kolestrol, elak osteoporosis dan sakit jantung.
◆ mencegah kanser- genistein dalam kacang soya terbukti berjaya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Sangat baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopaus.
◆ meransang pembentukan semula kulit, otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, memejalkan otot, cepat penyembuhan luka.
◆ membekalkan tenaga, meningkatkan sistem imun, cegah migrain, imsomnia dan tekanan.
◆ baiki pigmentasi - baiki masalah rambut beruban dan rambut gugur, baiki pigmentasi, kedutan.
PENGAMBILAN : 2-3 kali sehari, 2 sudu besar (perut kosong), boleh dicampur dalam minuman kegemaran.
Berminat untuk mengetahui lebih lanjut serta mendapat konsultasi percuma, pm kami atau sms atau whatsapp 012 3117349


✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

1 comments:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...ayang disayang,

susu soya awet muda kan..

mselim3

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.