U r My Hero

By
Advertisement
Membesarkan anak ni tak mudah rupanya.
Tak kiralah anak lelaki ke anak perempuan ke, masing-masing ada cabaran yang tersendiri.
Allah telah menganugerahkan ku dengan tiga anak lelaki....syukur kerana sememangnya aku memang mengharapkan kehadiran anak-anak lelaki. Kenapa ye....entahlah.....jangan di tanya tentang perasaan itu. Itu senua diluar kehendakku. Bila tanya suami dia pun seperti tak begitu mengharapkan kehadiran anak perempuan. Errrr...tapi benarkah? Dalam hatinya manalah tahu kan. Cuma apabila di tempat awam dan melihat karenah anak-anak perempuan yang manja hati langsung tak berkenan. Suami pun sama...geleng kepala....selalunya dia akan berbunyi "huuu...anak perempuan macam tu lah....lemasss" sambil senyum dan geleng kepala. Dalam hati aku rasa lega.0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.