tak mo la gado2....ekekekeke

By
Advertisement
mood hilang
semalam terserempak dengan jiran nih.....
dia macam marah je
cara cakap dia tu macam orang tak puas hati
alkisahnya
tak jauh dr rumah dia ada jiran buat majlis baca yassin
sebab dia baru turun dari tingkat atas ke bawah
jiran sebelah jiran nih yang jemput aku
sebab dia pun duduk bawah juga
jiran yg nih aku tak tau la sapa yang jemput
yang dia tak puas hati tu sebab dia kata budak yang buat majlis tu tak jumpa dia
tak panggil pun dia
walhal ada je budak tu nampak dia
ehh...aku yang jauh kat atas pun sampai jemputan tak kan dia yang dekat tak sampai
cuma aku tak pergi....
sebab uzur
aku cuma kirim popia panas
jiran2 lain geram jeee.....tak puas makan
hihii.....ye la aku ni memang kedekut nak bagi banyak
rasa2 cukup la kan....
sambung balik...
pastu dia cakap lagi
malam suami budak ni telefon suami dia
jemput makan2
sebab malam tu dia buat party harijadi anak dia
pun tak pegi jugak.....
oklah tak nak pegi tak pe
tapi cakap tu control2 sikit volume
kang dengar dek budak tu kecik ati dia
mungkin ada salah faham
sebab dia dah wakilkan kat sorang jiran nih
jadi dia ingat dah sampai la jemputan
dan jiran yg diwakilkan ni pun ada gak semalam
yg ni tak tau la apa sebabnya....
mungkin dia ingat jiran ni dah tau kot sebab rumah dekat...pastu orang senegeri pulak
hailaaaaa.....susyahh....syusahhh
tak mo gado2....
aku....cabut naik atas
malas nak dengar
hahahah.....

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.