bila sikafir dan munafiq bersatu

By
Advertisement
Pada hari Sabtu yang lepas
aku menghadiri kem motivasi bagi murid tahun 6
aku tertarik dengan kata-kata salah seorang ustaz
anak-anak yang baik itu berasal dari ibubapa yang baik-baik juga
tapi
yang menjadi masalah
kita kawin dengan orang yang kita kenal dan kita cinta
kekadang kita tak kisah pun latar belakang dia
ada juga yang cinta melebihi segala-galanya
biarpun tak berharta kita tetap cinta
biarpun rupa tak secantik atau se kacak mana tetap juga cinta
tak tau sembahyang pun kalau dah cinta tetap cinta
dari mana asal usul keturunan pun tak peduli kerana hebatnya cinta
kalau yang kita cintai tu mengidap penyakit genetik sekalipun cinta tetap diteruskan
hebat tak cinta?

kurang harta boleh di cari
tak cantik tak tampan boleh di make over
tak tahu solat boleh belajar
tapi
bila masuk keturunan atau genetik ni
susah sikitlah
tak sikit tak banyak mesti ada tempiasnya
contoh............
bila bapa berkahwin lain dan mengabaikan isteri pertama
sikit sebanyak mesti ada anak lelaki yang turut mempunyai perangai ala-ala si bapa
anak perempuan pula tak kisah pun mengambil suami orang
dan kekadang allah itu maha kaya
hari ni si mak ambil suami orang
kemudian suami anak perempuannya pula di ambil orang
kalau pun anak lelakinya baik tak nak tinggalkan isteri
tapi ada perempuan simpanan pulak
lahirlah anak luar nikah
anak yang sah taraf pula perangainya masyaallah
gediks
lari rumah
lagi satu
kalau menipu tu macam air yang mengalir dari paip je lancarnya
solat
tapi menipu
bersumpah dengan nama allah tapi menipu
(ala2 sumpah dato T...hihi)
jadi kalo di cop sebagai munafiq jangan marah tau
dan
si kafir ni datangnya dari mana pulak
yang ni kawan si munafiq
cinta hati si munafiq
tak kisahlah haram ke berdosa ke
kalau dua hati dah bersatu
memang susahlah nak dipisahkan
terus jadi munafiq agar dapat terus bersama dengan si kafir
CINTA la katakan

perghhhh.....apa punya entri la  nih
menakutkan jeee.....
macam sergio menipu marimar
bila di ugut oleh angelica mata satu tu....

sesiapa yang terasa dengan entri ini maaf
orang kata satu jari tunding orang tiga jari tunding diri sendiri
bukan 4 yee...sebab ibu jari tu tunding atas
maknanya
apa pun kejadian semua adalah dengan kuasa Allah
hanya Allah yang maha mengetahui





0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.