Ngeri: Buang dosa dgn memijak bayi

By
Advertisement


Seorang lelaki yang mewakili "syaitan" melompat ke atas bayi semasa perayaan El Colacho 
pada 10 Jun 2012 di Castrillo de Murcia berhampiran Burgos, SepanyolPerayaan, yang 
diadakan pada hari Ahad pertama selepas Corpus Cristimenyaksikan "syaitan" mengambil 
dosa asal dari bayi yang baru dilahirkandengan melompat ke atas merekaUpacara tahunan 
yang bermula sejak 1600-an memerlukan seorang lelaki untuk berpakaian seperti syaitan dan 
melompat ke atas bayiUpacara ini dipercayai untukmembersihkan roh jahat bayi dan 
membawa mereka kepada kehidupan yang baik.


El Colacho Festival 2012 (1)  El Colacho Festival 2012 (2)   El Colacho Festival 2012 (3)  El Colacho Festival 2012 (4)  El Colacho Festival 2012 (5)  El Colacho Festival 2012 (6)  
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.