komplen je tau...cer buat nak tengok!!!

By
Advertisement
alkisah
ada seorang arkitek yang hebat
hebat kerana dia ada master dan phd
lalu dia melukis pelan sebuah bangunan dengan penuh gayanya
seorang hamba allah melihat kerjanya
lalu komplen
tuan kenapa tiada tempat solat di dalamnya
lalu si arkitek mengubah reka pelannya
tuan ruang solat terlalu kecil berbanding dengan saiz bangunan ini yg terlalu besar
lalu si arkitek mengubah saiz pelannya
tuan tak sesuailah surau di letak di bahagian sini,.....
si arkitek lalu berpaling
ko ni tau komplen jeeee......
kaulah buat pulak
hehehe
terkebil2 mata hamba allah tu
manalah dia tau nak lukis pelan bangunan
komplen dia tau lah
kalaulah semua orang bijak pandai berfikiran macam ni
susah jugak
tak boleh di komplen
walhal apa yang di komplen tu betul
macam sekarang ni lah
orang yang sokong kerajaan
marah pada orang yang suka komplen kerajaan
kalaulah kerajaan sekarang kata
ko ni kan tuan pembangkang tau komplen jeeeee
cuba ko try pulak jadi pemerintah
weeee.......alangkah bahagianya hidup
hahaha

apa la aku merepek merapu pagi2 niiii.......
aku sebenarnya kesal dengan sikap segelintir cerdik pandai ni
tak tau nak menghargai titik peluh orang lain
yg baginya hanya tahu komplen saje
dia tak tahu ke
kalau lah tak ada tukang komplen ni
kau pakai seluar lupa tarik zip pun orang tak tegur
ahakkkk




0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.