Jalur Gemilang Terpanjang Daripada Tempe pulak.......

By
Advertisement




Nampaknya Malaysia ni tak habis-habis lagi dengan cipta rekod 'terpanjang'. 
Baru je hari tu  buat jalur gemilang dengan 2500 kg pulut, tengok SINI
esok nak buat lagi jalur gemilang dengan tempe, 27 000 keping tuuuuu.....
untung la pengusaha tempe ye....
tapi
tak membazir ke tempe tu nanti
tempe bukan boleh tahan lama pun
aku tak kisah pun dorang nak cipta rekod
cuma aku rasa ralat la bila makanan ni  terbuang nnt
macam pulut hari tu, ramai yang komplen
pulut bukan murah
kalau tak silap beberapa hari lepas ada keluar dalam berita  ikan bakar terpanjang
hehehe
gelihati pulak
semuanya nak terpanjang..... yang kontot semua tak nak ye
hikhik...



ini tempe
mana tau ada yang tak kenal hehe
mungkin jika balutan plastik tu tak dibuka
takde la rosak tempe tu
lihat lagi 

The Making of ~Jalur Gemilang Terpanjang daripada Tempe~



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.