VITAMIN C MURAH TAPI BERKESAN

By
Advertisement
Semua orang tahu kepentingan vitamin C...
Tapi tahukah anda apa kelebihan rosehip yang terkandung dalam vitamin c shaklee?


NAMANYA rosehip, mungkin banyak dari Anda yang belum mengenalnya. Rosehip ini adalah buah dari biji bunga mawar. Buah rosehip menyerupai keluarga buah-buahan berri.

Ada banyak manfaat rosehip ini kepada kita. Terkenal sebagai perawat kecantikan kulit (membantu penghidratan, hilangkan parut dan kegatalan) fungsi rose hip rupanya lebih dari itu. Kini ia juga digunakan dalam perawatan osteoartritis (OA ).

Orang yang berusia 40 an perlu mengambilnya.

Ia mengawal sel-sel darah putih. Rosehip tidak menggalakkan sel-sel darah putih dari terkumpul di satu kawasan bersama. Sel-sel ini secara langsung dan tidak langsung bertanggungjawab untuk OA. Satu kajian dari University of Copenhagen, yang disiarkan dalam Journal of Rheumatology mendapati ia melancarkan pergerakan sendi sebanyak 82 peratus.

 Gejala OA akan berkurangan dalam tempoh sebulan. Rosehip boleh membantu mengurangkan keradangan sendi dan bengkak yang berkaitan dengan artritis. Lebih 80 peratus daripada pesakit melaporkan pengurangan kesakitan selepas tiga minggu.

Bukan sahaja baik untuk sendi anda. Rosehip  juga hebat untuk meningkatkan tenaga  dan motivasi,  , meningkatkan imuniti anda dan kesejahteraan umum. Selain itu, ia adalah salah satu sumber semulajadi yang paling pekat vitamin C. Kajian menunjukkan sifat-sifat vitamin C menyerap dua kali lebih cepat sebagai makanan tambahan sintetik.

Rosehip memberikan anda campuran nutrien. Selain daripada vitamin C, ia menyampaikan vitamin D dan E , asid lemak dan merupakan antioksidan yang sangat kuat . Cara lain untuk meningkatkan ini dalam diet anda? Makan telur , ikan kod hati minyak , lemak ikan (salmon , tuna dan sardin ) , kacang , telur, germa gandum dan bayam.

Melenakan tidur.

sumber http://health.ninemsn.com.au/naturaltherapies/naturalhealth/799090/10-things-about-rosehip


Mengapakah kita perlukan Vitamin C + Rosehip  Shaklee untuk kekal CANTIK dan SIHAT?

Sekarang saya tahu kenapa chew c shaklee sangat laris. Harganya yang murah cuma RM37.50 sangat mampu di miliki. Chew C ini bukan untuk kanak-kanak sahaja malah dewasa juga boleh mengambilnya. Cepat mengeringkan selsema dan membantu mencegah demam. Untuk kulit cantik.....??? oh itu sudah semestinya!!!

Sila sms/wassap saya 012 3117349 untuk mendapatkannya sementara stok masih.

✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿ Disclaimer Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyaki

1 comments:

Blogger said...

New Diet Taps into Pioneering Plan to Help Dieters Lose 15 Pounds in Just 21 Days!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.