Panduan Membantu Mengawal Kolestrol Tinggi dan membantu menurunkan paras darah tinggi dalam badan

By
Advertisement


Ramai yang mengadu kolestrol tinggi bila semakin berumur malah ada yang sukar untuk menurunkan paras kolestrol dan darah tinggi dalam badan. Malah masalah jantung merupakan antara pembunuh senyap utama di Malaysia. Saya mohon pada anda jangan jadikan ia sebagai serangan jantung & strok yang pertama dan terahkir buat anda.Selalunya kolestrol yang tinggi dalam dalam adalah disebabkan lemak-lemak yang terkumpul dam melekat di saluran darah anda. Ianya menyekat dan 


Kenapa dan bagaimana boleh terjadinya kolestrol tinggi? PEMAKANAN menjadi puncak utama terjadinya kolestrol tinggi dan darah tinggi. Memakan makanan terlalu banyak lemak tepu dan kolesterol mempengaruhi tahap kolesterol anda. Lemak tepu dan kolesterol ialah berpunca daripada daging, susu, telur, mentega dan keju. Begitu juga makanan dalam tin termasuk minyak kelapa, minyak kelapa sawit dan mentega.


Jadi marilah kita mengawal kolestrol dan tekanan darah tinggi dengan  SET JANTUNG SIHAT khas untuk anda. Dimana kebaikan dari set ini adalah 

1. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok 
2. Mengekalkan tahap kolestrol yang baik dalam badan
3. Mengekalkan tahap darah normal dalam badan 
4. Mengekalkan jantung yang sihat untuk Omega RM 136Garlic RM 47

sms/wassap 012 3117349

SET JANTUNG SIHAT terdiri daripada Omega Guard & Garlic dimana khasiat Omega guard adalah asid lemak yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping memelihara tekanan darahdan paras trigliserida yang normal, malah AHA & DHA yang terdapat dalam omega boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 

Garlic pula berfungsi untuk menurunkan kolestrol, LDL,trigliserid, dan kelikatan darah, mengurangkan blood clot, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok serta penyakit koronari 

Saya berharap supaya anda sayangilah jantung anda, kawan kolestrol tinggi dan tekanan darah tinggi sebelum penyakit kronik menyerang anda. (credit: ohvitaminmama.blogspot.com)

✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿ 

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.