Zionis naikkan bendera Israel di Masjid Al-Aqsa menaikkan kemarahan umat Islam

By
Advertisement
AL-QUDS - Sekelompok pasukan zionis Israel telah menaikkan bendera Israel setinggi tiga meter di dalam Masjid Al-Aqsa dan mereka telah mengambil gambar, seperti dilaporkan PIC.

Azzam Al-Khatib, Pengarah Badan Wakaf di Al-Quds berkata kira-kira 160 tentera zionis dari pasukan khusus dengan provokatif telah menaikkan bendera Israel di dalam Masjid suci umat Islam itu.

Al-Khatib menambah, salah sa
tu penjaga Masjid Al-Aqsa meminta kepada pasukan zionis itu untuk menurunkan bendera Israel dan menyuruh mereka keluar dari lingkungan Al-Aqsa, tetapi mereka menolak dan bertindak mencacinya.

Ini merupakan tindakan provokasi dan penghinaan terhadap umat Islam, khususnya umat Islam Palestin.

Al-Khatib menekankan bahawa insiden tersebut adalah yang pertama kali berlaku sejak penjajahan Israel atas Al-Quds✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

1 comments:

encik cool said...

Berjuanglah wahai para mujahidin

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.