Hadiah Hari Jadi - Anak Pungut

By
Advertisement

Kesian.....
masa tengah beratur nak bayar kat kedai speed mart tiba-tiba seekor anak kucing masuk.... cepat-cepat pekerja kedai tangkap dan letak kat dalam kotak.
Dah siap bayar keluar intai dalam kotak.... alahaiii ciannya dia ..meow2
Ada orang buang anak kucing ni tadi kat sini kak......
emmm.... ciannn...kecik2 dah kena buang
terus berlalu ke kedai sebelah pulak...
tiba-tiba nampak adik tadi bawa anak kucing tu...
ehhh.... adik nak buang kat mana tuu...
bukan nak buang kak.... letak jauh sikit nnt dia masuk dalam kedai...
laaa...ciannya meow2
tak pe lah dik... masuklah dalam plastik biar akak bawa balik.
nnt kena langgar kereta pulak kalau biarkan dia merayau.

Sepanjang perjalanan yang tak berapa jauh sangat berjalan tu aku semat dalam hati anggap sahaja ini hadiah harijadi untuk diri sendiri.... kekekeke
selama ini hari-hari pergi speedmart tu tak de pulak jumpa anak kucing
hari ini boleh pulak ada.... kan bertuah tu... kalau tak si meow yang bertuah sebab ada mama yang jaga tentulah aku yang bertuah..... kan... kan...ngeeee


kecik2 saya memang comot.... nnt dah besar pasti saya kacak macam abang2 saya




aiiiyakkk... abang2 ku gangster rupanya!!!




✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿ 

1 comments:

Mak Wardah said...

Alhamdulillah, pasti sicomel bahgia dapat tuan yang baik hati macam puan. Allah pasti berikan ganjaran utk anda sekeluarga. Ameen

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.