Takde Yang Menarik KECUALI......

By
Advertisement
Lama betul tak update blog ni.
bulan ramadhan hari tu sibuk dengan projek popia sebab tu jari jemari ni seakan malas untuk menari2 di papan kekunci lappy......
hari raya pun masih tak ada mood untuk berblog
banyak je cerita hangat dan sensasi
tapi tu lah...mood tak mari-mari hakssss.

Isu paling hangat tentulah pasal sejarah
Sesudah lima dekad barulah professa arus perdana kata negara tidak pernah dijajah. Oh, lama sungguh kajiannya.
semua gara-gara ini.....sila dengar...hak hak

cikgu2 sejarah semua dah pening kepala.....
rupanya selama ini mereka berbohong pada anak2 murid
alahai nak wat camne kan.....

ada lagi satu isu yg paling hangat di fb 
Pendedahan Eksklusif-Siapa Sebenarnya Sitt Al Wuzara
korang boleh ikuti pembongkaran yg dilakukan oleh team ni - siapa sebenarnya sitt Al wazura, nak tengok pic dia pun ada... 
rentetan dr kejayaan team di atas membongkar siapa individu yg telah menimbulkan kemarahan umat islam di Malaysia khasnya, JINGGA 13 sebuah badan ngo telah menghantar memorandum kepada JAKIM tapi amat mengecewakan apabila pihak JAKIM enggan melayan dan menerima memo tersebut
Jingga 13 ke Pejabat JAKIM di Blok D Putrajaya untuk menyerahkan memorandum kepada pihak JAKIM berkaitan isu blogger Hajjah Sitt Al-Wuzara yang membuat kenyataan BIADAP menghina ISLAM, Nabi Muhammad juga ALLAH. Sebelum itu Pihak Jingga 13 ke SKMM untuk menyerahkan memorandum yang sama.
Pegawai SKMM yang diarahkan untuk menerima memorandum itu telah menerima memorandum itu dengan sikap yang baik da...n profesional. Dan beliau akan membawa perkara ini ke pihak atasan dan cuba untuk menyelesaikan perkara ini memandangkan sebelum ini pihak SKMM telah menerima banyak laporan tentang blog ini dari NGO NGO dan PARTI POLITIK termasuk UMNO sendiri.
TETAPI lain pula halnya apabila di JAKIM. Pegawai yang yang bertanggungjawab x muncul muncul dan setelah lebih dari SEJAM, JINGGA 13 disambut oleh beberapa PEGAWAI POLIS siap lengkap bersenjata. Dan mereka dihantar untuk mengarahkan JINGGA 13 KELUAR dari situ. Kenapa? Pihak JAKIM menolak untuk menerima memorandum tersebut. Melalui PEGAWAI POLIS berkenaan dimaklumkan bahawa JAKIM TIDAK MEMPUNYAI SEBARANG KUASA untuk masuk campur dalam isu ini. Pihak JAKIM cakap "kami xde kuasa dalam isu ini".

(di ambil dr wall sahabat fb)


susulan dr itu JINGGA 13 telah menyerahkan surat bantahan kepada YDP DYMM Agung pada 12 Sept.

Adoiii...sebagai rakyat aku pun tak tau la apa nak cakap...sangat2 kecewa la kan bila isu yg sebegini berat boleh je pihak JAKIM wat tak peduli...yg di sibukkan isu komunis...Mat Indera....bak kata Tuan Mat Sabu....tak dengar abis lagi ceramah dia....hanya berpandukan laporan utusan meloya terus je nak hukum dia buang negara...sumbat ISA...campak dalam laut????

ooohhh...apa pula PM kita buat waktu 31 Ogos hari tu.....dengar khabar bercuti ke luar negara.....

tak pe2.....


ada lagi yg buat aku meluat

NAMEWEE
ingat lagi tak kat makhluk ni???
maaf la aku bukan la racist
tapi aku memang sakit hati la ngan dia nih....
korang boleh search kat encik google apa dia dah buat, sejarah yg dia dah cipta, sejauh mana terkenalnya dia ni...korang cari la sendiri kat youtube....tak lalu aku nak upload....weeekkkkk


kini dia muncul lagi dengan projek dia yg lebih hebat
siap dijemput sebagai tetamu dalam MHI lagi.....
sekali wekkkk...nak terburai isi perut aku...
tapi tak pe....MELAYU MUDAH LUPA
jadi kepada sesiapa yg dah lupa/ nyanyuk tu boleh lah tonton NASI LEMAK 2.0

sekian sahaja la n3 aku...kepada yg boring jengah blog ni sorry....hehehe





 

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.