GOUT DAN RAWATAN

By
Advertisement
Salam Jumaat
Berkenaan ulat resdung yang saya tunjuk kat entri sebelum2 ini bukan lah maksud saya nak over sangat mempromote produk shaklee....
kalau yang biasa datang blog ni mungkin tahu memang saya sebelum-sebelum ni suka share benda-benda pelik ngeri dan ntah apa-apa yang tak pernah kita tengok.... ulat dekat otak...ulat dekat mata... ulat berkerumun dekat kaki...
Tapi bila orang tanya set shaklee ni berkesan ke?
Jawapan tulus saya ialah saya tak tahu sebab saya takde resdung
Jika tanya gout
yang tu saya boleh jawab dengan yakin
insyaallah dan alhamdulillah... saya dah boleh jalan laju

Apa ingat orang suwit ayu macam saya ni tak de gout ke? hehehe....
kolesterol pernah cecah 13++
asid uric tak pernah tak tak kena bulat dengan pen merah
aiyooo.... doktor kata " awak ni makan apa ni"
sengih-sengih je saya jawab....udang goreng cicah budu!
lauk orang malas.... udang goreng kan senang.... lagi2 kat rumah ni saya sorang je yang makan lauk tu... hahah.... goreng udang 6-7 ekor dan cukup.
tapi yg bagusnya doktor tak bagi ubat pun.... dia cuma geleng2 kepala je.... sambil bagi nasihat jaga pemakanan. Agaknya doktor ni pasrah je kot .... panjang umur ada la ....

berapa tahun saya menanggung sakit kaki.... tapi kat tumit
waaaa....sakitnyaaa.... tak boleh jalan
paling kronik tahun ni
lutut pula kena serang!
dua2 pulak tuh
dah macam kak long kat kampung pulak...
jalan pun macam kingkong
pastu godek2 kat fb jumpa la testimoni produk boleh cairkan lemak
maka belilah LECITHIN dengan harapan boleh kurus dan sakit kaki hilang
memang berat turun.... ramai yang perasan tapi orang tak tau kaki semakin sakit
lutut makin sakit..... ehhh ni gris lutut pun dia hakis jugak ke apa!

Tanya balik set gout kat penjual ( tak kenal tp tau dia jual)
dia cakap set gout OMEGA + ALFALFA+ PERFORMANCE DRINK
okey saya beli
mula-mula tak ada kesan pun
tapi dah makan lebih separuh omega tu memang sakit lutut dan tumit hilang
dah boleh jalan elok.... tak macam kingkong kengkang-kengkang
lagi satu makan omega ni melicinkan pembuangan... hehe
sebab tu saya syorkan orang ada buasir / sembelit makanlah OMEGA
dan ada testimoni yg mengatakan makan OMEGA boleh kurus
yang ni saya tak berjaya buktikan lagi ye....
tapi yang pasti rambut kering jadi berminyak
muka pun wahhh glowing sampai berkilat hak2
terpaksa la sapu balik cream pemutih

sekian.... nak bagi arnab2 sarapan








✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

1 comments:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...aiyang disayang,

wahh.. produk shaklee nie bagus lah..

mselim3

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.