70 pelajar diserang histeria - dakwa dengar bisikan menyuruh terjun dari bangunan sekolah,

By // 1 comment:



KUANTAN - [Dikemaskini] Sesi pembelajaran di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tok Sera gempar apabila sekurang-kurangnya 70 pelajar diserang histeria, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 petang, pelajar lelaki dan perempuan yang terkena gangguan itu, meracau-racau dan lari bertempiaran di sekeliling bangunan sekolah sehingga menyukarkan para guru menenteramkan mereka.

Seorang bapa, Saifullizan Abdullah, 38, memberitahu, kejadian histeria itu sudah berlarutan agak lama dan lebih merisaukan dua anaknya, Emy Syazana, 16, dan Norsyafikah,  13, turut mengalaminya.

Menurutnya, kejadian histeria itu juga sudah berlaku berulang kali malah mengganggu pelajaran dua anaknya itu.

“Sejak kejadian tersebut, sikap kedua-dua anak saya berubah apabila menjadi kuat tidur dan lemah.

“Ketika dirasuk di sekolah, ada sesetengah pelajar didapati  tidak sedarkan diri dan ada mendakwa mendengar bisikan  yang menyuruh mereka terjun dari bangunan sekolah,” katanya.

Saifullizan berkata, paling membimbangkan apabila kejadian pelajar terjun dari bangunan sekolah pernah berlaku dua kali di lokasi yang  sama dan salah seorang daripada mangsa maut  pada Mei lalu manakala kejadian terbaru pada bulan lalu.

“Saya risau kejadian buruk ini akan mengganggu dua anak saya atau pelajar lain.

“Justeru, saya amat berharap tindakan segera dapat diambil bagi menyelesaikan masalah ini,” katanya.

Seorang pelajar yang enggan dikenali pula berkata, semasa kejadian, pihak sekolah mengambil inisiatif melaungkan azan bagi meredakan keadaan. Bagaimanapun, situasi menjadi lebih buruk  apabila para pelajar terbabit dikatakan semakin agresif dan marah apabila mendengarnya.

“Sekolah ini menjadi huru-hara apabila pelajar yang  diserang histeria berlari bertempiaran di sekitar sekolah.

“Keadaan menjadi kecoh apabila guru sukar untuk mengawal dan menangkap mereka untuk dibawa ke makmal komputer bagi diberikan rawatan,” katanya.

Katanya lagi, situasi itu bagaimanapun kembali tenang  apabila pihak sekolah memanggil seorang ustaz untuk memulihkan pelajar terlibat.

“Saya tengok kakak saya yang turut terkena histeria  terbaring dan kemudiannya sedar kembali selepas ustaz  memulihkan mereka,” katanya.

Sementara itu, Pengarah Pelajaran Pahang, Rosdi Ismail  ketika dihubungi berkata, beliau masih menunggu laporan  mengenai kejadian tersebut dan akan menjalankan siasatan lanjut.

“Kita akan siasat kejadian ini selepas menerima laporan daripada pihak sekolah,” katanya.



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Permohonan Maaf Dari Tuan Kucing Dalam Botol

By // No comments:

Assalam..... selamat pagi Jumaat yang mulia dan semoga anda semua ceria .... 
ceria membaca permohonan maaf dari tuan punya kucing yang tak pasal-pasal jadi bahan kutukan semalam di laman media sosial 
tengok apa yang depa buat kat (SINI) ..... 
alhamdulillah kerana beliau sedar akan kesilapannya
harap semuanya berlapang dada okeyyy.....


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Kucing Dalam Botol

By // 1 comment:





Kesian sang kucing..... harap-harap tak lah sampai mati kelemasan sang kucing itu.... 
ramai yang share kat fb dan mengutuk kaw2 perbuatan tak peri kehaiwanan terhadap haiwan 
kesayangan nabi ni
glamor korang berdua dah
tapi best ke glamor dengan kejian dan sumpah seranah
iskkk.... 






✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Kalau Hp Hilang Apa Nak Buat?

By // No comments:

Assalamualaikum wbt... 

 Sedih betul bila kehilangan henpon ... tambah kalau yang harganya mahal. Pernah sekali tertinggal henpon kat gerai baju di pasar minggu Shah Alam... bila datang balik dah takde... call pun tak de bunyikkk... eeiiiii.... sabauuu je lah.... rezeki orang. Sapa suruh cuaiiii...

Sebenarnya kita masih ada peluang  nak "balas balik" kat pencuri  tu walaupun pencuri tu berada di jarak jauh. Kira macam nak balas dendam la. Siapa tak sayang hp mahal2 kan. Kalau kita buat report polis pun tak guna sebab bukan polis tu dapat cari pun. Kalau ada yang terjumpa dan tertangkap pun cuma dalam kes2 terpencil jer. Polis maybe akan menjalankan rondaan di kawasan tersebut tetapi kebarangkalian untuk kita terjumpa balik hp kita tu tersangatlah tipis.

Oleh yang demikian ikut langkah2 dibawah ni sebagai persediaan: 

Sebelum hp kita kena curi atau hilang, atau mula dari sekarang kita simpan no siri hp ni. No siri hp ni tidak terdapat di kotak atau dimana2 bahagian hp. Kita hanya perlu  mendail *#06# dan 15 digit nombor siri hp kita akan tertera di skrin. Caj adalah percuma. Selepas terima 15 digit nombor siri, catatkan nombor siri ni dan simpan di tempat yang selamat atau tempat yang senang kita ingat. Jangan simpan dalam hp sebab kalau hp hilang dan no siri tu pun ikut hilang kan? hehe. Pastu bila hp kita kena curi atau hilang, kita boleh hubungi pusat servis telefon bimbit macam maxis atau celcom (mengikut talian yang kita guna) dan berikannya kod nombor siri tadi. Kemudian, mereka akan "mengunci" sistem dalam hp tersebut dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti menyesal! Walaupun kad sim dah ditukar baru kerana pencuri tersebut tidak berupaya mengaktifkan kembali hp tu. Alang2 menyeluk pekasam biar sampai kepangkal lengan. Alang2 rugi biar semuanya rugi... baru puas hehehe (gelak dalam mood jahat)

Artikel ini di copy paste dari sini 

******kunci sistem je ke yang boleh....??? Kan best kalau  meletop je terus hp tu.... haaa yang tu baru betul2 puas hati kan... kekekeke



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Tambang Percuma... cepat2!

By // No comments:
Assalamualaikum.... jemput cuci mata ye ladies.... sesiapa yang berminat boleh pm kat SINI.
Sempena pembukaan bisnes on9 Suri Blogshoppe  dan sebagai menghargai pengunjung blog dengan ini saya dengan suka cita memberi tambang percuma (semenanjung shj.... s/s diskaun 50%) kepada setiap pembelian tudung. Amacam.... baik tak saya... tehehehe....  sila nyatakan kod pilihan anda . Tawaran hebat ini hanya ada di blog aiyang disayang, cepat2.....





High quality soft denim SOFT AWNING Size: XL

RM 50 (tidak termasuk pos)

Measurements:
Labuh depan: 22-24"
Labuh belakang: 32-33"
Lebar bawah: 37-39"
Saiz muka: 10.5-11"

Please expect minor differences from the standard length given

Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings








Tudung Chiffon Net L


harga RM60 (tidak termasuk pos)

HARD awning
Material:
Body: Lycra + Chiffon + Net
Awning: Corduroy
Size: L

Measurements:

Labuh depan: 17-18"
Labuh belakang: 26-27"
Lebar bawah: 33-34"
Saiz muka: 11-12"

Please expect minor differences from the length given

*** petang saya upload tudung lain pulak.... tungguuuuu


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Sedih dengar pengakuan pakcik guard yang kena tendang dengan isteri Mat Yo

By // 1 comment:
Video paling hangat hari ini tentulah video isteri Mat Yo memaki hamun pengawal keselamatan. Ahh.... malas la nak masukkan video tu kat sini.... takut terkena badi mereng perempuan itu.... hikhik.
Sangat memalukan.... tapi tak pe lah... kita dengar pula luahan pakcik guard ... hurmmm



Sedih pula saya mendengar luahan hati pakcik ini, Semoga dimurahkan rezeki pakcik selepas ini.

Menurutnya pengawal keselamatan terbabit telah memberi peluang untuk parkir kereta di tempat berkenaan selama selama 10 minit tetapi selepas 15 minit berlalu, isteri Mat Yo masih tidak berganjak.

Ini membuatkan pertengkaran tercetus antara mereka dan berakhir dengan bahasa kasar malah isteri Mat Yo didakwa telah menendang pengawal keselamatan berkenaan kerana tidak dapat menahan geram.


Dikhabarkan, isteri Mat Yo mengeluarkan telefon bimbit dan mula merakam untuk menyaman pengawal keselamatan tersebut namun kejadian dikatakan turut dirakam oleh CCTV di tempat kejadian.


Sabarlah pakcik ye.... ramai rakyat Msia yang bersimpati dengan pakcik dan menyokong pakcik.... kalau saya jadi anak pakcik saya saman perempuan tu sampai muflissss..... berlagakkkkkk!!!

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Pengedar bebas SHAKLEE diperlukan di semua DAERAH di seluruh MALAYSIA sama ada PART TIME/FULL TIME.

By // No comments:
Sapa ada masalah sembelit kronik?

semalam aku gi hantar member kit kat kawan aku.... dia ni punyalah gumbira .... walhal aku baru je daftarkan nama dia kat hq... jangankan bonus untung dua posen pun tak merasa lagi.
Dia gumbira sebab sejak makan alfalfa combine dgn lechitin seminggu yang lalu masalah payah membuang dia hilang... dia rasa satu kepuasan bila takde masalah tu lagi.... lagi dia kata tumit kaki dia yang merekah pecah2 dah semakin elok... tumit tak kering lagi... siap tunjuk kaki tu kat aku....(kuang hasam kan...hahah) pastu lagi dia kata dia tak migrain bila kena panas matahari.... dan lagi dia kata black head ke apa ntah kat muka dia tanggal... tu yang dia gumbira sgt2.... macam tak caya kan?
yang dia tak gumbira cuma berat tak turun lagi.... alaaa lek laa baru makan seminggu... kalo seminggu dah kurus lambat la penjual kaya huhuhu.... dia bersemangat sungguh ni nak suruh adik dia makan produk ni ... nak belikan nenek kat kg lah....

okey.... itu namanya nikmat kesihatan... susah buang air besar pun satu masalah serius tauuu... jangan main2!


Jadi dipendekkan cerita .... ada ke sapa2 yang berminat nak jadi member shaklee.... untung tau jadi member dapat beli harga ahli dan kalau jual kat kawan2 dapat untung sikit.... ada bonus jugak kalau rajin.... hehehe


lagi pun shaklee ni bukan setiap negeri ada branch... selain hq kat subang empire ..branch lain cuma ada kat penang, jb, kota bharu, ipoh, kota kinabalu dan kl. 


jadi orang dari negeri lain atau yang jauh nak pergi cawangan shaklee tak payah susah hati... kita boleh hantar barang sampai depan pintu rumah.


TAPI.... kenalah join member... caranya baca kat bawah ni ... (ayat skema di bwh di kopipes dr fb)





Pengedar bebas SHAKLEE diperlukan di semua DAERAH di seluruh MALAYSIA sama ada PART TIME/FULL TIME.

Hanya bermodalkan RM65 untuk pendaftaran ahli & business starter kit, anda berpeluang untuk menikmati pelbagai insentif yang ditawarkan oleh Shaklee:

✔ Ganjaran tunai (CASH)
@ Bonus peribadi sehingga 21%
@ Bonus Kepimpinan
@ Bonus Tambahan
@ Insentif Coordinator sehingga 1.5%

✔ Subsidi kereta (CAR)
@ Insentif wang tunai untuk pembayaran kereta atau suka hati andalah nak buat apa dengan wang tunai itu 

✔ Percutian (CONVENTION)
@ Berpeluang menikmati percutian bertaraf 5 bintang yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee di dalam dan luar negara
@ Berpeluang menunaikan umrah bagi yang muslim membawa bersama ahli keluarga; ibubapa, anak-anak dan saudara-mara

Keratan Akhbar: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130608/dn_21/Shaklee-tawar-peluang-pendapatan-lumayan


Bagaimana perlu memulakan sebagai Agen Shaklee?
@ Pendaftaran RM65 seumur hidup - anda akan mendapat member kit
@ Membuat pembelian RM660 (200uv) untuk keahlian percuma
@ Isi borang keahlian dan berdaftar dengan saya:


 **** paling penting nih... sesiapa yang serius nak join tolong mesej kat page aiyang disayang SINI ATAU SMS/WASSAP 012 3117349

P/S minta halal ye saya kopipes ayat awak. 

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Tegar dulunya penghidu gam tegar rupanya

By // No comments:
sedih juga membaca kisah hidup penyanyi cilik dari Indonesia ini.... apa pun dia sungguh bertuah kerana mendapat peluang untuk mengubah dirinya dan kehidupannya kpd yang lebih baik... semoga terus sukses ye dik!


Nama Tegar Septian kini semakin popular menerusi lagu Aku yang Dulu Bukan Yang Sekarang. Lagu yang berkisar pasal kehidupannya sebagai memuzik jalanan cilik itu mendapat sambutan ramai. Dia kini sudah memiliki kehidupan kaya sebagaimana yang diimpikan.
Penyanyi cilik berusia 12 tahun itu seorang yang keciciran dalam pelajaran dan sehingga sekarang belum fasih membaca dan baru belajar menulis. Kehidupann kasarnya di jalanan sejak berusia tujuh tahun membuatkan peribadinya juga agak kasar. Kini dia dalam proses pembelajaran menjalani kehidupan biasa. Dia juga sudah mendapat khidmat guru mengajarnya di rumah.

Tegar juga sudah meninggalkann sedikit demi sedikit amalan buruk yang diperolehi daripada kehidupan jalanan yang keras. Dia pernah menjadi penghidu gam tegar yang menggunakan sebahagian wang daripada pendapatan jalanan untuk membeli gam.
"Dulu kalau dapat wang (daripada menynyi di jalanan) saya buat beli gam untuk dihidu dan khayal. Juga buat beli rokok," kata Tegar semasa ditemui media Malaysia dalam majlis Santai bersama media di Kuala Lumpur semalam.
Tegar mengatakan kegembiraannya kerana sudah mampu membelikan rumah buat ibunya hasil wang daripada kerjaya nyanyiannya yang semakin mendapat tempat di hati peminat. Sebelum ini dia dan keluarga tinggal dalam rumah kotak berukuran 4 X 6 meter di kawasan penempatan miskin di daerah Subang.
Namanya sekarang sudah sebaris dengan penyanyi popular negaranya, Indonesia. Ia berpunca daripada muatan klip nyanyiannya oleh orang yang dihiburkan ke laman sosial youtube. Lagu Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang nyanyiannya ditonton  jutaan orang. Akhirnya dia ke studio rakaman dan merakam kembali lagu itu dalam versinya  sekarang.

Alfas Hermansyah, pengurusnya yang juga bertindak selaku bapa angkat adalah orang yang bertanggungjawab membawanya ke studio rakaman sehingga mencetuskan fenomena baru di Indonesia tahun ini. Tegar bernaung di bawah mumbung Harpa Records.
"Bukan senang nak menjaga Tegar sebab dia menjalani kehidupan keras di jalanan. Kita kena pandai melayan karenahnya. Alhamdulillah saya dapati dia seorang anak yang mudah dibentuk. Tambahan pula dia ada keinginan yang tinggi untuk belajar dan mengubah diri menjadi lebih baik. Hanya dalam masa tiga bulan sahaja Tegar sudah boleh tinggalkan tabiat merokok dan menghidu gam.
"Alhamdulillah sebab dia belum sampai ke tahap mengambil dadah. Sebab itulah tak payah nak membentuknya," kata Alfas.
Sementara itu album Tegar berjudul  Tegar Dan Sahabat turut dipasarkan di Malaysia oleh Rusa Music. Album itu memuatkan lima lagu Tegar iaitu Aku Yang Dulu Bukan yang Sekarang, Sekolah, Rindu Ibu, Bnegawan Solo dan Sahabat Tegar. Lagu Rindu Ibu ciptaan Tegar sendiri yang sudah popular di youtube dengan judul Temanku Ini Mabok Cinta. Lagu itu dijuatkan di youtube daripada aksinya semasa menyanyi di jalanan.
Berlakon filem
Tegar juga akan berlakon sebuah filem yang berkisar kehidupan sebebarnya daripada zaman miskin sehingga mencapai kejayaan hari ini.
"Bulan depan Tegar akan memulakan penggambaran filem. Tapi kami belum lagi meletak judul filem Tegar ini," kata Donald Dewa Kusumo dari Harpa Records.
sumber

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Mati dipusat asuhan : Bapa lihat kepala anaknya sudah terkulai ....

By // No comments:
KUALA LUMPUR: "Saya lihat kepalanya sudah terkulai ketika meletakkannya di kerusi bayi di dalam kereta malah muka dan bibir sudah kebiruan malah ketika menjerit memanggil namanya pun anak saya tidak membalasnya," kata Muhamad Norman Rosman, 26. bapa kepada bayi lelaki berusia tujuh bulan yang maut di pusat asuhan kanak-kanak di Wangsa Maju, di sini, semalam.
Bayi malang itu, Muhamad Qhaliff Muhamad Norman disahkan oleh doktor meninggal dunia dua jam sebelum bapanya menjemput anaknya itu kira-kira jam 5.30 petang semalam. 
Menceritakan kejadian itu, Norman berkata, dia menjemput anaknya itu seperti biasa di pusat asuhan terbabit dan menyangka anaknya sedang tidur.

Menurutnya, bagaimanapun sebaik masuk ke dalam kereta dia terkejut apabila kepala anaknya terkulai sementara muka dan bibir kebiruan.
Foto

"Saya kemudian meminta penjelasan pekerja di situ namun jawapan diberikan mengecewakan kerana mereka memberitahu tidak mengetahui apa yang berlaku kepada anak saya.

"Bimbang dengan keadaan Qhaliff saya terus menghantarnya ke sebuah klinik swasta berhampiran sebelum doktor mengesahkan anak saya sudah meninggal dunia lebih kurang dua jam," katanya ketika ditemui di perkarangan bilik mayat Hospital Kuala Lumpur (HKL), di sini, malam tadi.

Norman berkata, dia sekali lagi mendapatkan penjelasan daripada pekerja pusat asuhan itu dan memaklumkan kejadian menimpa anaknya.

"Ketika itu baru mereka memberitahu anak saya sebelum itu ada mengalami muntah darah namun mereka menyangka tidak serius dan tidak memaklumkan kejadian itu kepada saya dan isteri.

"Tindakan mereka tidak memaklumkan kejadian itu mengecewakan saya kerana sejak lahir anak saya tidak mempunyai masalah sebaliknya hanya sukar minum susu," katanya.

Beliau berkata, dia menghantar anaknya itu bersama seorang lagi anak perempuan berusia dua tahun kira-kira jam 11.30 pagi.

"Ketika itu anak saya ceria dan bermain dengan kakaknya seperti biasa. Namun tidak menyangka perkara ini terjadi dan saya juga sudah membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju untuk tindakan selanjutnya,” katanya.


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Fouziah Gous selamat diijab kabulkan dengan jejaka pilihannya, Md Zhafran

By // No comments:
Banyak lagi gambar menarik ... nak tengok klik SINI

Pelakon dan model Fouziah Gous selamat diijab kabulkan dengan jejaka pilihannya, Md Zhafran Mohd Yusof dengan sekali lafaz, sekitar 9.43 malam tadi.
Pasangan yang mengenakan persalinan berwarna putih ini telah dinikahkan oleh Mohamad Khairi Abu Hassan yang merupakan bapa mertuanya sendiri dan disaksikan oleh Yg Bhg Ustaz Muhd Sujak Hj Mohd Dasuki yang merupakan Ketua Imam Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong Selangor.
Majlis pernikahan Fouziah Gous & Zhafran ini yang dihadiri seramai kira kira 200 orang tetamu itu telah dijalankan di Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong Selangor.
Pihak lekaki menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dari pihak perempuan dengan mas kahwin berjumlah RM1,112 dan wang hantaran sebanyak RM50,000.
Pihak lelaki menerima hantaran berupa sirih junjung, sebentuk cincin, seutas jam tangan, cufflink dan kaca mata, seutas pen dan clutch berjenama Mont Blanc, tali pinggang, satu set wangian berjenama Channel dan set kosmetik, manisan strawberry dan manisan kurma.
Manakaka pihak perempuan menerima sirih junjung, set barangan kemas dan mas kahwin, set wangian berjenama Chanel, senaskhah Al-Quran dan telekung, cek hantaran, clutch dan kaca mata, dan yang terakhir manisan coklat.
Persalinan pengantin pada malam ini direka oleh Ailina Aimi yang berkonsepkan Arab Pakistan dan pengacara majlis pada malam ini ialah Adam Zainal. 

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

TERSEREMPAK LINTAH GERGASI PEKERJA BINAAN BERTEMPIARAN LARI

By // No comments:
EEEIIII...... INI BETUL2 RARE! GELIIII............  GELIIIIII..... DAN MENYERAMKAN JUGAK... MAKHLUK NI MAKAN APA ? BAHAM MANUSIA MACAM ULAR SAWA KE...

Sungai Siput: Beberapa pekerja binaan yang sedang menggali longkang berhampiran kawasan perindustrian di Kampung Muhibbah, di sini, bertempiaran melarikan diri sejurus terserempak haiwan aneh seperti ‘lintah gergasi’, pagi semalam.
Haiwan bertubuh lembik seberat 25 kilogram dan panjang hampir dua meter itu menggerunkan penduduk berikutan turut mempunyai bentuk muka menyerupai anjing.
entah2 ini ular guni buruk/ular karung guni ...ehhh pasal apa banyak sangat makhluk ni kat Perak ye.... sereemmmm !!!! tengok kat sini kalau tak percaya.

Pekerja yang enggan namanya disiarkan berkata, haiwan itu ditemui di dalam longkang yang digali mereka pada jam 10.15 pagi.
Menurutnya, dia yang terkejut dengan penemuan haiwan itu menghubungi Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) Sungai Siput untuk menangkap haiwan itu.

“Saya tidak pasti sama ada ia ular berikutan tubuhnya lembik seperti lintah. Malah, kulit haiwan itu agak kasar seperti kulit biawak.

“Ini kali pertama saya melihat haiwan pelik seumpama itu. Saya memang terkejut dan hairan bagaimana haiwan itu berada di dalam lubang yang digali,” katanya.
sumber

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Ambil Pengajaran! Sepasang kekasih hancur berkecai selepas mencabar TUHAN

By // 1 comment:
WAHAI hamba Allah, janganlah kamu mencabar TUHANmu!!



Berita : Sep 18 Wed 11:31 **
SANI MOHD NOOH: *Ini suatu kisah benar~ (kejadian di tmpt saya- johor. Tmpt & nama2 terlibat x perlulah ditulis di sini..)
Penangan mencabar Allah !
Sepasang couple, dinasihat oleh kluarga & kwn2 agar jgn suka buat maksiat.. Semua nasihat hanya dibalas dgn kata2 perli oleh mrk berdua..
Nak jd cerita smlm.. Terluncur kata2 dari mrk brdua, “Kalau Tuhan berani , meh kita jumpa.. Tgk sapa lg kuat ! ” Sambil ketawa. Kedua2nya gelak..
Kira2 jam 11.30 mlm (tanggal 16 sept 2013), mrk brdua berkenderaankn motosikal memecut laju di highway tepi kg kami. Tiba2 brdentum bunyi accident. Kedua2 pasangn itu terpelusok didpti terpelosok ke bwh lori 16 tayar.
Menurut saksi, mrk cuba memotong tp ada kereta brgerak perlahan d dpn, lalu terbabas ke lori semula, x dpt dielak lg..
Apa yg trjd kpd mrk?
Kedua2nya digelek hancur oleh lori yg sarat dgn muatannya itu..
Menurut saksi , tidak ada satu bhgn dari bdn kedua2 yg tidak hancur. Yg dpt dicam hanya 4 batang tulang (kaki) yg dagingnya telah tiada lgsung, bagai dikikis habis..
Bomba yg mengutip mayat2 itu hanya dpt mengutip sisa2 itu dgn penyodok shj. Oleh krn mayat2, mati berasingn, maka dpt la diasingkn jgk antara keduanya..
Di hospital, kedua2 mayat dimandikan dlm tapis, bagai membasuh daging cincang ( daging tetel ?), tiada jln lain.
Mayat itu kmdian dikafan bagai mengulung ‘kueh popia’ & dikerandakn. Kpd keluarga msg2 dipesan spya jgn dibuka lg keranda itu..
Maka siang td (17 sept 2013), telah ditanam hamba2 Allah yg sombong itu.. Hamba2 yg begitu berani mencabar Allah !
Apakah nasib mrk mlm ini wahai kawan2 ku !?
*Wahai saudara2 ku, wahai hamba2 Allah, ambillah pengajaran dari kejadian ini..(!)
Na’uzubbillah! Inilah balasanNYA ..cash di dunia..
__________________

sumber

Betul ke cerita di atas ni? Kalau betul memang elok sangat diambil jadikan pengajaran tapi jika tak betul harap maaf.... cerita ini dah tersebar di blog2 sejak semalam....

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Omega Guard boleh kempiskan perut!

By // 6 comments:
Wah banyak betul kelebihan omega ni ye.... baru je tadi berborak dengan seorang jiran pasal sakit lutut.
Dia tanya saya makan apa sakit lutut hilang?
Entahlah..... sebab makan omega ni kot!
Bila kakak tu tengok jenama shaklee..... oooooooooooooo.....
ni la yang mak akak makan duluuuuuu........
duluuuuuuuu tu tau bila punya dulu?
masa akak tu belum kawin, masih anak dara
sekarang akak tu dah nak masuk 50 tahun umur dia.... bayangkan punya la lama dulu... hehee
cerita dia...mak dia memang makan ni duluuuuu.... sakit lutut mak dia memang hilang, pastu shaklee ni stop tak de jual lagi tak tau la pasal apa..... tapi alhamdulillah mak dia sampai arwah tak pernah alami sakit lutut lagi jadi dari pengalaman dia yang lalu memang dia sgt yakin dengan produk shaklee ni.
Anda bagaimana? hehehe

Aku..... kalau cerita mungkin orang tak caya yang aku ni mengalami sakit lutut yg kronik gak la... start sakit awal tahun ni... sampai hari raya masih lagi ketat lutut aku.
kalau dah duduk nak bangun lurus kaki punya la azab.... terdengkot2 nak mulakan langkah.
kadang2 tengah tidur pun rasa  sakit ya amat.
sampai aku terfikir aku ni ada terpijak tempat makhluk halus ke.... kot la kena tampar ngan bunian ke... kekeke
sebab rasa macam tak logik orang semuda aku mengalami sakit lutut dan tumit dan sendi pergelangan tangan dan juga siku tangan kanan. Haaa...kauuuu.... 
aku rasa ni ada kaitan dengan asid urik aku yg tinggi jadi aku try makan alfalfa dan omega....
alhamdulillah.... omega tak habis lagi .... alfalfa pun ada lagi ... tapi lutut aku dah tak sakit.... tinggal siku dan pergelangan tangan je...

bawah ni ada lagi kebaikan omega.... baca lah ye...
ohhh selain tu yg aku sgt perasan ialah sejak makan omega rambut aku mcm sapu minyak..... ok gak tak la rambut kering. Tapi muka pun berminyak jugakkkk... huhhh.... nasib tak keluar jerawat. orang kata lebih baik muka berminyak dari kering.... hehehe... mesti nanti muka glowing youuuu.... kakaka


sesiapa yang nak beli omega boleh wasap atau sms 012 3117349 .... jgn call ye sbb sy bisu... ehh keluuu.... huhuu ...

harga RM 136 - 90 caps.... kalau nak murah boleh tapi meh la join jadi member dulu.... hehe 




> Pengambilan 3 biji sehari selepas sarapan/ lunch mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.

> berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma

> kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan pembakaran lemak dengan cepat.

> Satu kajian di Australia menunjukkan pembakaran lemak yg lebih tinggi semasa senaman dilakukan apabila mengambil omega 3 berbanding mereka yg tidak mengambilnya semasa bersukan.

> membantu masalah perut buncit dan obesiti.

> kesimpulannya omega mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan cepat..
>>memelihara dari penyakit stroke, penyakit jantung , kencing manis, gaot, tulang dan sakit sendi.

>>melincirkan saluran dan peredaran darah. Mengekalkan tekanan darah normal serta ketegangan dileher atau sakit kepala.

>> Sangat baik untuk wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin). Melicinkan kulit yg akan kelihatan kemerah-merahan.

>>mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yg menyebabkan PMS.

>>memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, proriasis dll.

>>Baik untuk ibu yg hamil (1 biji sehari) kerana membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. DHA & EPA dari omega ni sangat penting untuk pembentukan otak & mata bayi

>> Baik bagi ibu hamil untuk mengawal paras kolestrol dalam badan.
>> Baik untuk ibu yg sedang menyusu kerana pengambilan asid lemak omega 3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat mengekalkan perkembangan otak anak.

>> membantu menghindarkan anak2 drp gangguan hiperaktif dan masalah tumpuan (ADHD) / autisme.

>>kanak-kanak adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg pintar perlukan makanan yg kaya dengan asid lemak omega 3, DHA & EPA.

>>juga sangat bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema dll.



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Tepung beracun dan mengandungi babi?

By // 2 comments:
Lihat video ni.....



Selepas mendengar penerangan apa kah perasaan anda.....  maknanya kita hari-hari makan babi? Ya Allah..... ampuni kami. Ada pilihan lain ke.... ? Tepung kat Msia ni yang ada tepung cap kunci dan cap sauh je kan.... ada ke brand lain lagi....? Dan itulah tepung yang kita guna.... yang peniaga2 kuih guna. Habis macam mana ni...... ??????


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Bunuh diri guna bakakuk di Sabah

By // No comments:
jangan tengok kalau tak berani!
kejadian berlaku di Kg. Babagon, Penampang Sabah
punca hanya dia sendiri yang tau....
menggunakan senjata bakakuk ( apa itu bakakuk.... mcm senapang je)
kenapa sekarang ni ramai sangat yang bunuh diri.... ? Kat johor  lagi sadis tembak isteri tembak bapa mertua dan kemudian tembak diri sendiri.
nauzubillah......










✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Sedihnya tengok video ni...... anak babun lahir disaat ibunya mati dibunuh

By // 1 comment:





Seganas-ganas harimau tetap ada perasaan kasih sayang terhadap anak babun yang kecil ni.
Seganas-ganas manusia bernama Assad dan regimnya habis bayi-bayi sunni dibunuh dengan kejam!
Laknat ke atas mu wahai Basyar Assad!!! Tak percaya tengok SINI




✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Panas! Papa Gomo Di Arah Bayar RM500K Dalam Kes Saman Fitnah.

By // No comments:

Mahkamah Tinggi hari ini memerintahkan blogger pro-Umno, Papagomo perlu membayar RM500,000 kepada seorang ahli perniagaan bagi bayaran ganti rugi terhadap satu tuntutan saman fitnah.

Perintah itu dibuat selepas mahkamah mengenal pasti Papagomo sebagai Wan Muhammad Azri Wan Deris. Ahli perniagaan, Abdul Razak Mohd Noor memfailkan saman RM10 juta terhadap Papagomo, mendakwa blogger itu secara tersirat menyatakan beliau penipu yang memperolehi jutaan ringgit dalam Sukan Komanwel.

Dalam keputusannya hari ini, Suruhanjaya Kehakiman Vazeer Alam Mydin Meera memerintahkan Papagomo membayar RM200,000 bagi ganti rugi am dan RM300,000 ganti rugi teladan.

Beliau juga membenarkan injunksi untuk menghentikan Papagomo daripada terus memfitnah Abdul Razak.

Vazeer juga memerintahkan Papagomo membayar kos RM50,000 kepada ahli perniagaan itu.

Dalam keputusannya, Vazeer berkata, Papagomo tidak insaf dengan tindakannya dan ia kelihatan dalam kelakuannya ketika memberi keterangan dalam perbicaraan tuntuntan saman fitnah itu.

Beliau berkata, keputusan itu akan memberi pengajaran kepada blogger yang memuat naik artikel berbentuk fitnah dalam ketanpanamaan (anonymity). ~the malaysian insider

errr.... padan muka!


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Malang Kanak-kanak Terjatuh Dalam Lubang Najis

By // No comments:
Maaf gambar yang dikongsikan amat kurang menyenangkan dan bisa membuat anda tidak lalu makan tapi ini adalah kisah yang benar-benar berlaku.

Kanak-kanak malang dari Yanji, di wilayah Jilin, China, terjatuh ke dalam lubang najis selepas hilang keseimbangan.

CHINA - Seorang kanak-kanak berusia 1 tahun 8 bulan terjatuh jatuh ke dalam lubang kumbahan najis selepas cuba untuk belajar menggunakan tandas awam. Anggota bomba kemudiannya telah dihubungi bagi menyelamatkan kanak-kanak malang itu selepas terjatuh di dalam lubang najis dalam kejadian yang berlaku di Yanji, timur laut China.

Tandas di China biasanya menggunakan sistem lubang najis di dalam tanah. Kanak-kanak yang masih kecil ini sedang berlatih untuk menggunakan tandas, bagaimanapun telah hilang imbangan dan menjerit memanggil ibunya ketika terjatuh ke dalam kolam kumbahan.

Kanak-kanak lelaki ini meraung dan menjerit dalam usaha untuk tidak tenggelam di dalam lubang najis tersebut. Dalam usaha terdesak untuk membantu anaknya, ibunya menghulurkan satu jeriji besi supaya ia dapat berpaut dan mengekalkan keadaanya tida tenggelam.

Salah seorang anggota bomba terpaksa berusaha masuk ke dalam jurang najis yang sempit sambil memakai topeng pernafasan untuk mencapai kepada kanak-kanak malang ini. Sebaik saja berjaya turun, beliau berjaya membawa kanak-kanak ini naik dan disambut oleh anggota bomba lain untuk dibawa ke tempat yang lebih selamat.

Ketakutan: Kanak-kanak ini meraung sambil berusaha mengekalkan badannya daripada tenggelam ke dalam lubang kumbahan sambil menunggu bantuan kecemasan.

Pasukan bomba dipanggil untuk menyelamatkan kanak-kanak itu. Mereka terpaksa melepaskan diri masuk melalui jurang yang kecil.

Kanak-kanak itu kemudiannnya dibawa ke tepi jalan dan telah dibersihkan sebelum dibawa ke hospital. Selain daripada mengalami trauma, hospital mengesahkan kanak-kanak ini sihat dan tidak mengalami sebarang kecederaan daripada kejadian itu.

Di China, kanak-kanak sering dipakaikan seluar crotchless (ada bukaan di bahagian sulit) sebelum mereka dewasa bagi memudahkan mereka menggunakan tandas. Bagaimanapun oleh kerana sifat tandas orang dewasa yang agak besar, ia adalah sukar bagi kanak-kanak untuk mengekalkan keseimbangan mereka.

Kanak-kanak ini berada dalam keadaan terkejut setelah terendam lama di dalam takungan najis.
Bersihkan: Ibunya yang histeria cuba sedaya upaya untuk membersihkan anaknya dan mengeluarkan sisa najis dari hidungnya.


Mereka cuba untuk membersihkan dan mengeluarkan seberapa banyak najis daripada dalam mata dan mulutnya sebelum dibawa ke hospital


sumber: pulakdah.blogspot.com

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

BOLEH MENANGIS MAT REMPIT BACA PESANAN INI

By // No comments:

muahaha... ini tazkirah terbaik untuk mat-mat rempit sekalian
di harap korang insaf dan bertaubatlah ye....
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

TESTIMONI BELALAI GAJAH

By // No comments:



 baca lagi info belalai gajah di sini

testimoni dari jiran2 yang ada kencing manis.... memang bacaan turun tapi ada seorang lagi jiran yang minum teh belalai gajah  beritahu penyakit buasir pun elok .... dah tak berdarah bila buang air besar. Ok alhamdulillah.... suka sangat bila dengar ada perubahan yang positif. 
Sebenarnya sesiapa pun boleh ambil produk ni tak perlu ada penyakit yang kronik.... mencegah lebih baik dari mengubati. 
Harga teh sekotak rm 35
pil herb rm 80 dan 
ssg plus drink pun rm 80

HUBUNGI: HASLINA (PENGEDAR UTURN KAJANG) - 013 380 8082 DAN SHAH (KELANTAN) - 013 984 4898


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Tragis! Abang 4 tahun undur kereta terlanggar adik hingga maut

By // 1 comment:

Ibu mangsa memeluk mayat Mohd Adam yang maut akibat dirempuh kereta di Taman Kerian dekat Parit Buntar. - Foto Shaiful Shahrin Ahamd Pauzi

Parit Buntar: Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun maut dilanggar kereta mengundur selepas enjinnya dihidupkan abangnya berusia empat tahun di rumah mereka di Taman Kerian di sini, semalam.

Dalam kejadian menyayat hati itu, Mohd Adam Mohd Ali dikatakan sedang mengambil seliparnya sebelum abangnya, Aiman Yasin yang melihat kunci kereta terus menghidupkan enjinnya dan dipercayai tertolak gear mengundur mengakibatkan kenderaan itu melanggar mangsa dan dinding rumah.





Bapa mangsa, Mohd Ali Hussin, 53, berkata, dalam kejadian kira-kira 12.30 tengah hari itu, dia baru pulang menghantar isterinya berniaga di Alor Pongsu sebelum pulang ke rumah untuk menghantar anak perempuannya ke sekolah.


Katanya, setiba di rumah, dia masuk ke dalam rumah sebentar untuk mengambil barang sebelum terdengar bunyi bising mangsa dan abangnya di luar rumah.

“Saya segera keluar dan melihat Aiman Yasin bermain di tempat duduk pemandu dan cuba menghidupkan enjin manakala Mohd Adam sedang berada di belakang kereta untuk memakai selipar.

“Saya cuba menahan Aiman Yassin tetapi sudah terlambat. Kejadian berlaku terlalu pantas,” katanya ketika ditemui di rumahnya.




Mohd Ali berkata, sebaik kereta itu mengundur, dia terdengar bunyi jeritan kesakitan diselangi jeritan anak perempuannya mengatakan adiknya dilanggar.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kerian, Superintendan Mat Fauzi Nayan ketika dihubungi mengesahkan kejadian dan mengklasifikasikan kes berkenaan sebagai kematian mengejut.

BH




✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

WARGA NEPAL BUNUH DIRI DI TTDI - VIDEO

By // No comments:




Seorang warga Nepal berumur lebih kurang 30 tahun telah bunuh diri dengan terjun dari sebuah bangunan di antara Starbucks dan Alliance Bank di Jalan Tun Mohd Fuad 1, Taman Tun Dr Ismail (TTDI) pada jam 10.55 pagi. Sumber berkata, mangsa tidak mahu pulang ke kampung halaman. Apabila kawan beliau datang untuk memujuk mangsa, mangsa dikatakan berpatah balik ke arah kawannya tetapi kemudian menukar fikirannya dan terus baring serta menggulingkan diri dari atas bumbung tersebut dan jatuh ke jalan di hadapan Alliance Bank TTDI.


Image Credit: ArmandPJU (Instagram)



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

9/11 - A day to remember

By // No comments:




NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Seramai 200 orang dilaporkan terjun dari Menara Berkembar Pusat Dagangan Dunia (WTC) di sini ketika pengganas menyerang beberapa lokasi utama di AS pada 11 September 2001, lapor sebuah akhbar .


Berdasarkan rekod tidak rasmi, hampir semuanya menemui ajal secara bersendirian tetapi beberapa saksi mengakui mereka pernah menyaksikan satu pasangan terjun sambil berpegangan tangan.
Malah kata saksi, ketika berada di hujung nyawa seorang wanita turut dilihat memegang kuat skirtnya supaya dia tidak mati dalam keadaan yang memalukan.
Sebahagian lagi mangsa cuba membuat payung terjun daripada langsir dan alas meja tetapi daya graviti menyebabkan ia terlucut daripada pegangan sekali gus menyebabkan nyawa mereka melayang.
"Mangsa-mangsa itu memilih untuk terjun daripada mati terbakar dan saya dapat melihat mereka jatuh seorang demi seorang," kata seorang anggota bomba yang bertugas pada hari kejadian, Maureen McArdle-Schulman.
"Kerana terlalu ngeri, saya dan seorang rakan setugas mengalihkan pandangan kami pada dinding bangunan berdekatan, namun kami masih dapat mendengar bunyi tubuh mereka terhempas di tanah," tambahnya.
Menurutya, dia turut berang dengan tindakan sebahagian individu tidak berhati perut di lokasi kejadian yang merakam mangsa- mangsa itu terjun.
Hampir semua mangsa terjun dari tingkat-tingkat teratas WTC. Mereka jatuh pada kelajuan 200 kilometer sejam dan memiliki 10 saat untuk mengimbas kembali hidup mereka sebelum menemui ajal di tanah. kecikbeso.









✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.