OMAR BORKAN AL GALA - LELAKI TERLALU 'KACAK' YANG DIUSIR DARI ARAB SAUDI

By // 5 comments:


caiiiiiirrrrr tak..... mueheheeee
layan lagi gambar-gambar kat bawah
kehenseman terlampau boleh menggugat ketenteraman awam, menghuru-harakan negara menyebabkan gangguan emosi , histeria dan bla..bla..bla....

tak caya???
baca  SINI !!!
http://1.bp.blogspot.com/_2Li44b7CgsU/TUoYILxF9QI/AAAAAAAAABg/WqYkVs_p-S4/s1600/24998_1392140082575_1204326266_1129842_6076826_n.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_2Li44b7CgsU/TUoXmGn_qiI/AAAAAAAAABQ/INmyeoDNH0s/s1600/29032_1452372588350_1204326266_1267009_4019696_n.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_2Li44b7CgsU/TUoXPAz9uLI/AAAAAAAAABM/hCw6hTX0xTk/s1600/31665_1457048385242_1204326266_1278696_1585978_n.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_2Li44b7CgsU/TUoYLYbCXSI/AAAAAAAAABk/nGDfp7ZfLZY/s1600/26582_1428748957774_1204326266_1214173_2868428_n.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_2Li44b7CgsU/TUoXpXGWyGI/AAAAAAAAABU/eKfyPRj7oXY/s1600/26582_1435689851292_1204326266_1229439_7910876_n.jpg


http://1.bp.blogspot.com/_2Li44b7CgsU/TUoXrXnMJpI/AAAAAAAAABY/wdWs_ctiNhA/s1600/23781_1422045990204_1204326266_1195118_5050855_n.jpg



http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/p480x480/72180_591880480822316_2108409641_n.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-T3J0jZsrFLs/UHqEgVJl62I/AAAAAAAEzqI/4HMD1cWCS0A/s1600/Omar%2BBorkan%2BAl%2BGala.jpg

meowwwww.......... meowwwww....... purrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
sila bayangkan kucing gediksss..... kikiki

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Mujahid terputus tangan,mulut masih mengalunkan Kalamullah(Quran) -VIDEO

By // No comments:

(MUJAIHIDIN F.S.A FREE SYRIAN ARMY ) 


Inilah kehebatan seorang Mujahid di jalan Allah s.w.t...
mereka umpama Singa di jalan Allah s.w.t...
hubungan mereka dengan Penciptanya ,Allah s.w.t sangat hebat.
rehat mereka dengan Al Quran, jihad mereka dengan Al Quran, cedera mereka dengan Al Quran..
ya Allah..ya Allah..sedutan ini menjadi pengjaran bagi kami semua,Muhasabah bagaimanakan hubungan kita Ummat hari ni dengan Al Quran..??


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Subhanallah ......penampakan awan di atas makam Ustad Jefri, Dan.....Langit pun mendoakanya ...ALLAHU AKBAR.!!!

By // 3 comments:

USTAZ TERKENAL DI INDONESIA MENINGGAL DUNIA



Jumaat: Di Indonesia, seorang pendakwah terkenal, Ustaz Jefri Al Buchori, meninggal dunia dalam satu kemalangan jalan raya selepas menyampaikan sebuah ceramah, sekitar 1 pagi  di kawasan Pondok Indah, Jakarta Selatan. Ustaz berusia 40 tahun yang popular di kalangan golongan muda kerana gaya penyampaiannya yang santai dan berdakwah menerusi televisyen, sedang menaiki motor Kawasaki 650cc dalam keadaan jalan raya licin. Allahyarham Ustaz Jefri disifatkan Naib Menteri Agama, Nasaruddin Umar, sebagai "Ustaz muda berbilang bakat", kerana selain seorang dai, beliau juga seorang artis, seniman, qari, dan bergaul dengan golongan atasan hinggalah ke abar umbi. Jenazah allahyarham  disemadikan selepas solat Jumaat 

(UPDATE) Pendakwah Muda Terkenal Indonesia, Ustaz Jeffery Al-Buchory Meninggal Dunia



ustaz jeffery motosikal


KEMATIAN datang tanpa tanda-tanda. Namun setelah kepergian Jeffry Al Buchori atau Ustaz Uje, pihak keluarga baru menyadari berbagai firasat yang sebenarnya sudah ditunjukan almarhum.

Uje juga sempat men-tweet pesan melalui media sosial Twitter. Isinya tak jauh-jauh soal kematian.

"Semua akan menemukan yg namanya titik jenuh. Dan pada saat itu..Kembali adalah yg terbaik.Kembali pada siapa..??? Kpd "DIA" pastinya. Bismi KA Allohumma ahya wa amuut," kicau Uje melalui akun twitternya @jefri_buchori.

Isi pesan itu juga berisi ucapan maaf kepada para sahabat dan kenalannya di kontak BBM miliknya.




"Assalamu'alaikum, Mulai hari ini saya gaak lagi pake no Hp dan bbm ini .. Sekali lagi Maaf lahir Bathin... pasti byk salah_nya... Wslm.."

Firasat terakhir, saat hendak berangkat menggunakan motor gedenya sebelum kecelakaan, sang anak sempat melarang kepergian Ayahnya. Bahkan anak Uje berdiri di depan motornya.



Photo: Inilah Firasat Kepergian Uje http://goo.gl/fb/VXUo3  #headline

KEMATIAN datang tanpa tanda-tanda. Namun setelah kepergian Jeffry Al Buchori atau Ustaz Uje, pihak keluarga baru menyadari berbagai firasat yang sebenarnya sudah ditunjukan almarhum.

Uje juga sempat men-tweet pesan melalui media sosial Twitter. Isinya tak jauh-jauh soal kematian.

"Semua akan menemukan yg namanya titik jenuh. Dan pada saat itu..Kembali adalah yg terbaik.Kembali pada siapa..??? Kpd "DIA" pastinya. Bismi KA Allohumma ahya wa amuut," kicau Uje melalui akun twitternya @jefri_buchori.

Isi pesan itu juga berisi ucapan maaf kepada para sahabat dan kenalannya di kontak BBM miliknya.

"Assalamu'alaikum, Mulai hari ini saya gaak lagi pake no Hp dan bbm ini .. Sekali lagi Maaf lahir Bathin... pasti byk salah_nya... Wslm.."

Firasat terakhir, saat hendak berangkat menggunakan motor gedenya sebelum kecelakaan, sang anak sempat melarang kepergian Ayahnya. Bahkan anak Uje berdiri di depan motornya.

#Allahummafirlahu.. #Uje


Sebuah foto menggambarkan rombongan sepeda motor bergerak mengiringi jenazah yang ada dalam ambulance.

Ribuan rakyat berjalan mengiringi kepergian Ustad Jeffry Al-Buchori, memberikan penghormatan terakhir pada almarhum hingga ke liang lahat, tempat istirahatnya untuk selama-lamanya.

#Allahummafirlahu...



Photo: Sebuah foto menggambarkan rombongan sepeda motor bergerak mengiringi jenazah yang ada dalam ambulance.

Ribuan pelayat berjalan mengiringi kepergian Ustad Jeffry Al-Buchori, memberikan penghormatan terakhir pada almarhum hingga ke liang lahat, tempat istirahatnya untuk selama-lamanya.

#Allahummafirlahu...









Awanpun "Berdo'a" di Atas Pemakaman Ustad Jefri kemarin ? ? ?

-------------------------------------------------------------
Subhannallah

Penampakan awan di atas makam Ustad Jefri?
Ini foto langit di atas makam ustadz Jefri di twitter, silahkan check sumbernya :
@nonibungsu (sudah di retweet 450 orang lebih)
nampak gambar seseorang yang sedang berdo'a, subhanallah..





# di setiap akhir hidup seseorang yang baik, selalu ada pertanda baik dari Allah bahwa seorang hamba telah di terima di sisi Allah dengan baik...

Wallahu a'lam...

sumber: dr pelbagai sumber di internet

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Anak kecil cedera hingga terkeluar usus - Video

By // No comments:
Menyayat hati.... sedih dan pilu melihat penderitaan yang terpaksa ditanggung oleh anak sekecil ini. 


Video ini memaparkan seorang kanak-kanak lelaki yang mengalami kecederaan yang sangat serius. Hampir separuh daripada ususnya terkeluar dari perutnya dan dia masih lagi bernyawa. Berulang-ulang kali bibirnya mengucapkan kalimat agung,”Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah”. Hanya kalimat itu sahaja yang mampu diluahkan oleh bakal penghuni taman syurga ini. Pasukan medical bertungkus lumus menyelamatkan kanak-kanak ini, semoga Allah memberi yang terbaik keatas adik ini.

Saudara-saudara seiman, kami tahu ada yang menangis dan sedih menonton video ini. Kami tahu kamu merasakan diri kamu lemah dan tidak berdaya membantu mereka, tetapi kamu mampu menghadiahkan doa keatas mereka. Panjatkanlah doa keatas saudara kita di Syria di dalam sujudmu, sesungguhnya, doa itu SENJATA bagi mereka yang beriman. Mereka sangat-sangat memerlukan doa dari kamu semua. Berdoalah.

Habunallah Wa Ni'mal Wakil..
"Cukuplah Allah sebagai Pelindung kami.."





sumber
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

ALLAHUAKBAR - WARGA PUTRAJAYA BUAT TENGKU ADNAN MANSOR TAK BOLEH MAKAN BANYAK, TENGOK VIDEO!!!

By // No comments:
PURRR.... TAJUK KELASSS.... AHAAA NI NAMANYA BAHANG PILIHANRAYA TAJUK ENTRI KENA LA GEMPAK KAN.. KAN ALLAH...ALLAH... MEREMANG BULUSSS ROMA KU MELIHAT SAMBUTAN YANG DIBERIKAN OLEH WARGA PUTRAJAYA KEPADA TUAN GURU NIK AZIZ. TAKBIRRR!!!!




Suasana lepas solat jumaat d masjid besi, putrajaya  SUMBER


Sesuatu Yang Tak Pernah Berlaku Di Masjid Sultan Mizan Putrajaya, Kini Berlaku Sebentar Tadi. Selesai Solat Jumaat, Orang RAmai Tidak Meninggalkan Masjid, Malahan Mengerumuni Tok Guru Nik Aziz Nik Mat. Para Jemaah Berselawat Dan Melaungkan Takbir Berulang Kali. Tak Kurang Juga Ramai Yang Merakamkan Saat2 Indah Itu Dengan Kamera Telefon Mereka. Subhan-Allah!


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Video yang sungguh menyedihkan.. Bagaimana penyokong BN dilayan teruk daripada haiwan ternakan

By // 1 comment:

BETUL-BETUL TERKEDU TENGOK VIDEO NI....
WEIII ORANG PELADANG KO NI TAK ADA BUDI PEKERTI KE HAAA.... MAIN CAMPAK JE AIR KAT TANAH ... KO INGAT  SEMUA TU HAIWAN KE....   APA SALAHNYA KO BERENTI HULUR KOTAK AIR TU ELOK2..... BUDUSSSS.... EIIII GERAM BETUL.
KO PUN DIK BOLEH LAK SUKA KETAWA2 ORG BUAT MACAM TU.... ISKKK KALO AKAK LE AKAK CAMPAK JE BALIK BOTOL AIR TU KAT ORANG PELADANG TU....

SEDIH TENGOK MANUSIA DILAYAN MACAM NI.....








 ✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Artis Buat Gwiyomi sambil kutuk-kutuk pemimpin pakatan rakyat - tengoklah sendiri

By // No comments:


comel tak kak ton?
ehhh.... silapppp hehehe.....

sesiapa yang rasa nak muntah pink ke apa ke, sila lari ke tandas... 

✿*~
.

sumber

Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

VIDEO - PERAGUT BERMANDI DARAH DIBELASAH DI SEREMBAN

By // No comments:


MENURUT INFO PERAGUT INI TELAH DITANGKAP DI MAYBANK SEREMBAN 2 PADA JAM 3 PETANG TADI KERANA MEROMPAK  SEORANG LELAKI INDIA DAN MENGELAR MUKA MANGSA. NAMUN PERAGUT TIDAK BERKJAYA MELARIKAN DIRI SETELAH DIKEJAR OLEH ORANG RAMAI. DIA DIBELASAH TERUK HINGGA BERMANDI DARAH.




✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Gambar Ella dan Suami di Tanah Suci

By // 2 comments:


mula-mula nak minta maaf pada pemilik gambar ini sebab saya dah curi gambar dia ...
gambar ni saya jumpa di fb awal pagi tadi... 
ada rakan2 yang like jadi secara tak langsung keluarlah di news feed saya 
lepas save gambar sy lupa nak save link fb pemiliknya
caption gambar ni pun sy tak sempat copy.... cari balik link pemilik gambar ni pun dah tak jumpa
almaklum sambil berfb sambil basuh kain... sambil buat sarapan pagi.... sambil layan arnab2

sy harap pemilik gambar tak marah ^___^

ayu sgt ella kan.... :)
semoga beliau bahagia bersama suami terchenta dan dapat umrah yang mabrur



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Dua pencuri paling bodoh ditahan

By // No comments:
Satu daripada bukti menunjukkan Holmes (kiri) dan Leadbeater, bergambar di dalam sebuah daripada kereta yang dicuri mereka. - AGENSI


LONDON 23 April - Dua orang rakan dari London Selatan digelar pencuri paling bodoh kerana berjaya mencuri lebih 35 buah kereta bernilai 500,000 pound (RM2.33 juta), namun meninggalkan bukti perbuatan jenayah mereka itu dalam telefon bimbit mereka.

Sam Holmes, 22, dan David Leadbeater, 23, dari Eltham, selatan London dilaporkan mencuri kereta-kereta tersebut termasuk jenis BMW dan Audi di Kent dan Surrey dalam tempoh 40 hari.
Walaupun menukar nombor plat kenderaan terbabit untuk mengelak dikesan, kedua-dua pencuri itu mengambil gambar kereta-kereta berkenaan menggunakan telefon bimbit mereka.

Holmes dan Leadbeater turut mengambil gambar duduk dalam sebuah daripada kereta tersebut.
Polis berkata, kedua-dua lelaki tersebut mungkin menganggap diri mereka pencuri hebat, namun mereka meninggalkan banyak bukti.

''Leadbeater ditahan oleh polis ketika memandu sebuah kereta Mini Cooper yang dicuri di Southend, Essex pada Julai lalu.
''Selepas polis memeriksa telefon bimbitnya, mereka menemui sejumlah gambar dia dengan kereta-kereta yang dicuri,'' katanya.

Polis berkata, Holmes ditahan selepas polis menemui gambarnya dalam sebuah kereta Mini Cooper yang dicuri, di telefon bimbitnya.
''Kebanyakan kereta yang mereka curi berjaya ditemui semula selepas penangkapan mereka,'' katanya. - AGENSI





✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

kalau pr memerintah ... gaji polis naik rm600 tapi lepas tu bini2 polis ni semua kena gadai ... undi la pr kalau nak kena gadai....perghhh.....takutnyaaa!!!!

By // 6 comments:


nak gelak ke atau nak kecut perut bila dengar ayat mcm tu ekkk.....???
selalunya yang aku dengar kalau pr memerintah habis la negara kena gadai....
pagi ni..... bini polis pun kena gadai.....???? wahahaha.....
ye lah pr ni semua nak bagi percuma.... !!!!
ohhh..... baru aku tau orang2 bn ni semua tak suka benda percuma.....
lagi tinggi harga barangan atau kos sara hidup maknanya lagi kelassss la .... maknanya makin maju la.... 

apa pun mari dengar  ucapan bekas menteri besar Selangor yang turut menyertai pembangkang ni.... di bawah pemerintahan beliau Selangor maju.... itu memang tak boleh disangkal lagi....  sebab itulah sekarang ni hari-hari keluar iklan 'sayangi Selangor' muehehe......


kat Malaysia ni kakak.... ramai ulama yang menyertai parti pembangkang PAS ..... kalau kakak tak suka pada Tuan Guru Nik Aziz .... adakah kakak juga tak suka pada tuan guru Haron Din? Dia pun dalam parti pembangkang juga... kakak tak suka PAS parti pembangkang tapi bila kakak sakit kakak pergi cari dia... minta air penawar di Darus syifa.....  tak pula kakak takut jadi sesat minum air dia....


kakak takut sangat dengan DAP.... habis tu cina MCA yang terang2 menolak hudud tu akak tak kisah.... errrr ustazah masyitah pun memperlekeh hudud juga.... ostazah lagi tauuuu.....akak pernah tengok tak kat utube??? kalau kakak tak pernah tengok mehhh sini tengok...
kakak tak terasa  ke bila tengok ustazah umno mempersenda hukum hudud????




kakak lupa ke pada dua anggota polis yang didapati bersalah kerana meletupkan altantuya?????
nasib baik la anggota dua orang tu tak kawin lagi.... cer bayangkan kalo laki kakak yang di arahkan bunuh altantuya tu..... apa perasaan kakak? 
entah apa nasib dua orang tu
mungkin juga senang lenang di luar sana sapa tau kan.....
kakak tau ke tidak siapa orang-orang besar yang dikaitkan dengan altantuya
mahkamah kata   dia bebasssss kakak tau tak?????
yang kena polisss......




bayangkan lagi kalau laki kakak yang terkorban ditangan pengganas sulu?
kakak tak baca surat khabar ke siapa yang kata sulu tu bukan pengganas???
kakak tau tak sapa bijak pandai yang nak berunding dengan kiram???
kakak tau tak yang jamalul kiram tu ahli umno????
kakak tak rasa marah ke hahhh?????
yang mati di bunuh dengan kejam tu sapa kakak???
polissss....... kakak tau tak????



fuhhh....
nasib baik bini polis bukan undi pos!!!!


ps: ini negara demokrasi.... jadi kakak bebas untuk bersuara meluahkan apa yang ada dalam kotak fikiran kakak.... dan saya juga bebas untuk menulis apa yang ada dalam hati saya so peace yoooo.....!!!



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Umno singkir 61 termasuk Kamilia, Herman Tino

By // No comments:

Umno menyingkirkan seramai 61 orang anggotanya, termasuk timbalan ketua sayap Wanita Datuk Kamilia Ibrahim dan penyanyi pop 80-an Herman Tino, atas kesalahan bertanding sebagai calon Bebas dalam pilihan raya umum 5 Mei.

Lidah parti berkenaan, Umno Online menyebut, individu yang dipecat itu tidak akan diterima semula ke dalam Umno untuk selama-lamanya.

Laporan organ tersebut memetik kenyataan pengerusi jawatankuasa khas lembaga disiplin Umno Tan Sri Tengku Ahmad Rithauddeen yang berkata, keputusan itu dibuat mengikut fasal 201.10 perlembagaan parti itu.

“Surat-surat pemecatan keahlian yang telah ditandatangani oleh saya selaku Pengerusi Jawatankuasa Khas Lembaga Disiplin telah dihantar pada hari ini juga untuk dimaklumkan secara rasmi kepada mereka yang terlibat,” katanya seperti dipetik laman berkenaan.

Kamilia menentang calon BN, Datuk Wan Mohammad Khairil Anuar Wan Ahmad dan juga calon PAS, Idham Lim dalam pertandingan untuk merebut kerusi Kuala Kangsar.

Herman, atau nama sebenarnya Masrun Tamsir pula menentang ketua bahagiannya Datuk Seri Noh Omar yang mewakili kerusi Tanjong Karang selama empat penggal sejak 1995.
Seorang lagi pencabar di kerusi tersebut ialah Timbalan Yang Dipertua PAS Tanjong Karang, yang juga bekas guru, Mohamad Rashdi Deraman, 49.
Selain itu, Umno turut menyingkirkan bekas timbalan menteri pertanian Datuk Seri Mohd Shariff Omar, yang bertanding di Parlimen Tasek Gelugor.

Ketua pemuda Umno Bahagian Sepang Datuk Suhaimi Mohd Ghazali yang bertanding kerusi Parlimen Sepang juga disingkirkan.

Selain itu, Umno juga akan memanggil anggotanya yang menjadi pencadang dan penyokong calon terbabit, serta individu yang gagal menyerahkan borang pencalonan selepas diberi tanggungjawab untuk bertanding.

Tindakan itu diambil mengikut fasal 20.9 perlembagaan parti berkenaan menurut laporan Bernama.

Jumlah 61 orang anggota Umno itu merupakan lebih 20 peratus daripada sejumlah 270 orang calon bebas dalam pilihan raya kali ini – jumlah yang dianggap paling besar dalam sejarah pilihan raya Malaysia.

Sejumlah besar dari Umno itu tetap bertanding sebagai calon bebas walau diberi amaran berkali-kali oleh pucuk pimpinan parti sejak perhimpunan agung parti itu berlangsung akhir tahun lalu.

[Berita penuh menyusul]

http://www.malaysiakini.com/news/227677
OPPA UMNO STYLE.... ekekeke
(gambar sekadar penyeri)

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Wanita terakam gambar hantu di telefon pintar

By // No comments:


Seorang wanita Texas menerima kejutan menyeramkan apabila tanpa dia sedar dia telah mengambil gambar hantu di telefon pintar miliknya.

.Spooky: A Cleveland, Texas woman trying to take a picture of her nephew captured a ghostly apparition in a pink suit in the background as her nephew turned away


A Cleveland-area woman who found a couple of ghostly figures in a photo taken with her cell phone said she's not freaked out about it.
"To me, it was awesome," said Marcella Davis. "It's not scary to me."
David took the photo about 4 p.m. April 15 at Cleveland High School, where she was trying to get a shot of her nephew, who attends the school.
"He spun around so I couldn't take his picture, so I got the back of his head," she said. "I didn't try to take no more because he didn't let me."
Davis, the mother of two teenagers, said she doesn't understand much about the smart phone she used to take the photos, so that evening, her daughter was showing her how she could zoom in and out.
As her daughter zoomed in on the photo of her nephew, she could see more detail.
"She goes, 'Mom, look at this.' I was like, 'What?' and she showed me the picture of the ghost," Davis said. "You could see straight through it."
A man in a light-colored suit with bell-bottom pants and a dark shirt is standing near the chain-link fence, and a woman, who is less distinct, can be seen behind him.
Because of the man's clothing and hair style, he appears to be from the 1970s, Davis said.
A life-long resident of the Cleveland area, Davis said she has never had any other encounters with ghosts, but believes it could be possible.
"To me, it's not something that's not normal," she said. "People pass away all the time. Until you're the one who passes away, you don't honestly know what happens to you."
While it's possible to alter photos with cellphone apps, such as GhostCam Spirit Photography for Android phones or Ghost Cam for iPhones, Davis said she wouldn't begin to know how to use them.
"I can promise you I did not make that picture up," she said.


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

SPENDER PUTIH BERKIBAR DI KUANTAN.... LOL

By // No comments:
LOGO DACING BAKAL DIGANTI DENGAN LOGO SPENDER!!!!

Tak lama lagi la tu... ekekekeke

kesian adik2 ni kecik2 dah di ajar  dengan budaya lucah.....



Hari penamaan calon biasanya penuh warna-warni yang memperlihatkan pelbagai bendera, slogan dan gimik.

Tetapi kali ini di Kuantan kali ini lain gayanya apabila sebahagian penyokong BN di Kuantan mengibarkan seluar dalam putih bersama bendera parti.

Babak itu berlaku pada jam 10.20 pagi di Dewan Wisma Sri Pahang di mana proses penamaan calon mengambil tempat dan ketika sebahagian penyokong BN mula beredar daripada tempat itu.

Ia kemudian menjadi bahan ejekan penyokong Pakatan Rakyat yang mengibarkan wang kertas RM50, secara tidak langsung menyarankan bahawa kumpulan itu "disewa" kerana tidak mampu menahan panas mentari pagi.

"Nak pergi dah sebab tak cukup duit ke?" tanya seorang penyokong Pakatan.

Soalan itu disambut dengan tampilnya beberapa penyokong BN menunjukkan seluar dalam lelaki berwarna putih yang disangkut di buluh, yang dilihat memperli Setiausaha Agung PAS Datuk Ibrahim Ali yang didakwa terlibat dalam skandal seks sebelum ini.

Selain itu, kelihatan juga seorang lelaki memakai seluar dalam di kepalanya.

mkini
ralat: bukan Ibrahim Ali lah....


Memalukan!!!! UMNO dan LUCAH berpisah tiada.... kikiki


sumber SINI


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Suspek bom Maraton Boston ditembak mati

By // No comments:


WATERTOWN, Massachusetts - Polis Amerika Syarikat (AS) menembak mati seorang suspek kes letupan bom Maraton Boston semalam.
Dia ditembak dalam kejadian berbalas tembakan yang berlaku di sini yang terletak di pinggir Boston.
Seorang pegawai agensi Keselamatan Kebangsaan memberitahu, suspek yang mati selepas ditembak itu ialah Dzhokar A. Tsarnaev yang berusia 19 tahun.

http://gawker.com/dzhokar-tsarnaev/

Bagaimanapun, seorang lagi suspek yang juga abangnya, Tamerland Tsarneav, 26, berjaya melarikan diri.
Menurut beberapa pegawai, kedua beradik itu telah tinggal di Amerika Syarikat selama beberapa tahun.
Kedua-dua suspek itu diburu selepas mereka menembak mati seorang anggota polis Institut Teknologi Massachusetts (MIT) di Cambridge, Massachusetts menakala seorang lagi anggota polis cedera.
Mereka kemudian melarikan diri dengan menggunakan sebuah kereta.
Namun, beberapa buah kereta polis mengejar kenderaan kedua-dua suspek itu.
Mereka sebelum ini diburu selepas disyaki meletakkan dua butir bom buatan sendiri semasa pertandingan Maraton Boston berlangsung di Boston pada Isnin lalu.
Dalam kejadian itu, seramai tiga orang terbunuh dan 180 lagi mangsa cedera apabila dua butir bom itu meletup dekat garisan penamat.
Beberapa pegawai polis berkata, dua suspek itu menyerang polis dengan bahan letupan dan senjata api sebelum Dzhokar ditembak, ditangkap dan dibawa ke hospital.
Bagaimanapun, dia meninggal dunia selepas dimasukkan ke hospital.
Sebelum ini, Biro Penyiasatan Persekutuan (FBI) menyiarkan beberapa keping gambar yang menunjukkan dua suspek tersebut bagi meminta orang ramai untuk mengenali mereka.
Beberapa orang awam kemudian memberikan maklumat kepada FBI.
Menurut kenyataan pejabat Peguam Daerah Middlesex, selepas lima jam FBI menyiarkan gambar itu, anggota polis tersebut mati ditembak di kampus MIT.
Bapa saudara kedua-dua suspek itu, Ruslan Tsarni dari Kampung Montgomery, Maryland menyatakan kepada agensi berita AP, dua beradik tersebut datang dari wilayah dekat Chechnya, Rusia.
Bapa kedua-dua suspek itu, Anzor Tsarnaev yang bercakap menerusi telefon dari bandar Makhachkala, Rusia memberitahu, Dzhokhar merupakan seorang pelajar tahun dua kursus perubatan di AS.
Menurutnya, Dzhokhar adalah seorang pemuda yang bijak.
"Kami menjangkakan dia akan datang bercuti di sini," kata bapanya.
Menurut White House, Presiden AS, Barack Obama diberikan taklimat tentang perkembangan itu oleh seorang pembantunya, Lisa Monaco. - Agensi




✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.