PERGHHH.... LELAKI REBUS DIRI SENDIRI - VIDEO

By
Advertisement


Hebak.... hebakkkk
lelaki tua ini bernama Kenzo Koya berumur 71 tahun dan perkara merebus diri sendiri ni dah jadi ritual biasa bagi beliau hingga beliau kebal. Wow... tinggi ilmu orang tua ni....huhu
Sila lihat video di bawah n don't try this at home dehhh





A video showing an elderly man “cooking himself" in a pot filled with boiling water has been reported by a Russian TV channel.
The man in the YouTube video looks like he is making a big dish of soup with vegetables and people gather around him waiting for a taste.
The TV channel discloses that is a ritual held every year in the town of Yamaga, Thailand.
The 71-year-old man, identified as Kenzo Koya, has been doing this ritual for several years.
He says in the beginning he was affected by the heat which left burns on his body, but with the passage of time and the power of concentration he can now him sit in the pot without scalding or burning his skin.

✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿ i

4 comments:

Amirul Bin Ramli said...

Wahhhh... kekebalan maksimum tu... kalau panah kuali boleh tahan mesti panas terik dekat malaysia ni langsung tak rasa pape. hehe

Aiyang disayang said...

boleh kalahkan raja bomoh malaysia ni.... hehehe

Engr. Muhammad Firdaus said...

Mee rebus sepinggan...

Aiyang disayang said...

nak tambah sup tulang tak..... grrr.... hehehh

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.