KISAH PEREMPUAN, BANGLA DAN GAS

By
Advertisement

Salam
Semalam ada baca post ni kat satu page fb. Rasa marah dan geram je dengan peel sesetengah lelaki yang gersang dan suka ambil kesempatan. Mujur perempuan tu selamat dan tidak diapa-apakan.
Pagi ni buka lagi fb jumpa lagi post ni kat page seorang ustaz...
Bila baca komen2 kat situ rupanya ramai yang hentam perempuan tersebut kerana membenarkan lelaki masuk ke dalam rumah.
Rupanya-rupanya niat baik wanita tersebut untuk berkongsi cerita dan untuk dijadikan pengajaran kepada perempuan2 lain dah jadi bahan kutukan pulak walaupun ada sesetengan yang membela. Kasihan.
Kasihan kat  perempuan tersebut dan lagi 'kasihan' pada yang memberi komen sesedap rasa
Perempuan tu pun kata memang salah dia sebab benarkan lelaki tu masuk.

Sifat manusia ni memang macam tu... 
Rasa diri sangat bagus dah dah bila ada yang kena musibah bukan nak bersyukur sebab diri sendiri tak kena tapi sibuk nak salahkan orang. Ambil pengajaran sudahlah.








✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

1 comments:

Planter Yang Azali said...

Saya ada terbaca bahawa puak2 bangla yang datang M'sia ni kebanyakan jehat, jadi ada baiknya anti upload gambarnya untuk perhatian awam

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.