asyiknya berasmaradana!!!

By
Advertisement
Semenjak dua menjak ni dah semakin jarang jengah blog. Bukan sebab malas pun tapi sebab sibuk urus berak kencing..... tulah takde kerja cari kerja! 

Tadi puas panggil opetttt..... putihhhhh.....!!!!! Hishhh senyap je dua ekor nih. Tonggeng bawah katil, takde. Kat dapur pun takde.... aikkk mana hilang?  Biasanya itulah port peberet dorang ni melepak. Sekalinya jumpa kat bawah kabinet tv. Amvoiii bukan main asik lagi berasmaradana huhhh. Ini rasanya first time sibetina dihimpit sang jantan.

 
Putih kasanova yang dah menghamilkan dua ekor arnab betina lain juga kini mencari mangsa baru.

Lihatlah wajah tak bersalah dua makhluk nih.... 



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

1 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

La ingatkan Tuan blog yg asyik berasmaradana tu.. rupanya arnab hahaha :p

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.