Pencuri tertangkap ketika tebang pokok pontianak nak duduk mana lepas ni???

By
Advertisement


pakai smart , bergaya... rupanya nak mencuri!!!
Haila nasib ko lah..... takde rezeki nak mencuri hari ni.... tapi ko dapat hadiah berdas2 dari penghuni yang naik  berang. Kot ye pun nak mencuri siang2 hari tengok dulu lah kawasan mana ko masuk.... tengok lah dulu ada orang ke tidak... ni konfiden level bukan main tinggi lagi. Orang tengah sibuk gotong royong tebang pokok ko ambil kesempatan pulak ye redah naik rumah orang.




pokok dah kena tebang habis pontianak nak duduk mana lagi???
begitulah cerita jiran aku yang sorang ni
ceritanya begini.....
3 hari lepas kawan dia parking kereta kat tempat parking..... nampak tak kereta putih kat celah2 dahan tu?
Dalam pukul dua pagi macam tu lah.... tetiba masa nak buka pintu tu lah dia nampak perempuan rambut panjang sampai kaki berdiri sebelah kereta dia.... tapi muka lawa! jiran lagi sorang pulak cerita ada yang nampak benda duduk berjuntai2 kat pokok tu atau pokok satu lagi dekat2 situ jugak.
Sekarang ni yang menjadi isu.... setelah pokok2 ditebang di manakah lagi makhluk2 yang dipanggil pontianak oleh jiran2 ku ini akan tinggal atau bermain? Di atas bumbung? Di balkoni2? Di atas bumbung2 kereta? Waaaa...... jangan kau cari aku sudahhhh!!!





✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.