McDonald terpaksa tutup semua rangkaiannya di Bolivia kerana rakyatnya tak suka fast food?

By
Advertisement

Bolivians more so respect their bodies, valuing the quality of what goes into their stomach.
 Orang2 Bolivia di Amerika Selatan menolak 'fast foods' sehingga rangkaian restoran McDonald terpaksa ditutup kerana mengalami kerugian teruk. Orang2 Bolivia lebih gemar makanan yang mereka masak dengan cara tradisi mereka sendiri yang lebih sihat dan berkhasiat. 



Baca lagi di http://www.naturalnews.com/040752_Bolivia_McDonalds_restaurants_fast_food.html

Di Malaysia ni bilalah agaknya boleh tutup.... rasanya tak mungkin tutup adalah! Alangkan kempen boikot produk yahudi pun tak jalan.... masih ada gak lagi orang Islam yang selamba makan kat McDonald... inikan pulak sebab faktor kesihatan? Kirim salam.... hehe



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

5 comments:

wardah said...


Assalamualaikum..salam ziarah!!Kan bagus kalau semua rakyat malaysia sedar...
http://supplementforall.blogspot.com/

Rozaina Ismail said...

Mana boleh McD kat malaysia tutup..nanti ramai jd penganggur... rakyat di bolivia ramai menganggur sbb McD da tutup..kerja lain da takde. Dulu itu yg puak2 pro israel kata.

Aiyang disayang said...

Wsalam.... bab makan ni rakyat msia mmg pantang tolak.... hehe

Aiyang disayang said...

Hehe.... betul tu.... mcm hapus tol jugak... nnt pekerja tol semua menganggur

Aiyang disayang said...
This comment has been removed by the author.

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.