harijadi mengingati hari kematian

By
Advertisement
Assalamualaikum pembaca blog....

hari ni sakit kepala....  mood untuk cari bahan menarik tak mari .... jadi hari ni buat entri diri sendiri je lah.

Sebenarnya nak bagitahu hari ni harijadi saya..... ohhh tua dah saya niii..... alhamdulillah Allah masih beri saya peluang untuk bernafas lagi. Semakin meningkat usia semakin dekat saya dengan kematian. Bila ingat yang saya akan bersendirian menghadapi mungkar nakir rasa sangat kecut perut ni... memikir banyak mana amalan ... aduhhh... lepaskah saya menjawab soalan-soalan malaikat penjaga kubur. Ya Allah berilah saya kekuatan untuk beramal dan beribadah.

kepada kawan-kawan yang wish hb di fb saya ucapkan terima kasih atas doa kalian....

saya berkongsi tarikh lahir yang sama dengan encik suami .... hehehe... bestkan..... jadi hari ni gantung periuklah.... :)











✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.