Betul Ke Babi Ada Dijual Di NSK.... iskkkk...iskkkk....iskkkk

By
Advertisement
Copy dr sahabat
NSK SELAYANG
Salam semua.

ini adalah kisah benar. semalam 8am sy ke NSK selayang mencari keperluan anak2 utk simpanan stok biskut n sabun ke asrama. sy jarang pegi sgt ke NSK, last pegi masa rombongan cik kiah membeli brg2 utk projek CSR corporate services dulu tu...(tak hengat ker)....

sy masuk ke kawasan pasar segar NSK ni...cuba tgk kat bawah apa yg sy nmpk????? jeng jeng jeng

Binatang yg bernama BABI ni dok parking dlm troly tanpa berbalut, not only tt..boleh pulak lepak kat sebelah booth daging lembu. masa sy ambil gambar ni ramai jgk pekerja myanmar tu bising bising....(ntah­ apa yg dia ckp tak tahu la). Pd pendapat sy...Binatang BABI ni dia tgh tunggu turn utk dia di potong menjadi kepingan kepingan kecil. sy rasa kepingan daging BABI basah tidak ada di jual di NSK (sy tk penah trpdg plak...sbb jrg sgt masuk kawasan pasar segar nsk ni) tetapi sy pasti yg Binatang BABI berkenaan di potong mnggunakan PEMOTONG yg sama dgn daging lembu n ayam.

klu Binatang BABI ni tdk bertujuan utk di potong @ di jual d NSK...ape kejadahnya dia nak lepak2 kat situ????? tk boleh nk buat lawatan sambil belajar pun sbb kepala hotak dia dh tak ada....tak caya ker? g tgk gambar kt bawah.

tolong war warkan pada rakan2.... selepas ni g cari brg masak tempat lain ye. mmg certain bende d Nsk ni harganya mampu beli, tp tak kan sanggup kita nk menggadai aqidah kita melalui pemakanan hnya kerana harga brgannya murah. pelbagai cara kafir laknatullah ni utk merosakan iman kita....dan mereka sama shj spt para IBLIS yg setiap saat ingin cuba menyesatkan Umat Muhamad.

Saidina Ali pernah berkata "Tidak akan namanya kebaikan jika diakhirnya adalah NERAKA, tidak akan namanya Kejahatan jika diakhirnya adalah SYURGA.

wallahualam.



waaaa...... terkejut betul tengok gambar di atas yang tersebar di fb.
babi ke tuh?
gemuk dan banyaknya isi!!!
walaupun tak pernah lagi ke NSK Selayang tapi mmg selalu pergi NSK Kuchai Lama...... waaa.... ntah2 sama je kot.
tapi betul ke tu babi?
bukan lamb ke tuh???
gila apa dorang nak letak babi mcm tu je depan orang ramai..... mau lengang tak de sapa lagi yang nak pergi nsk selain cha ya nun alif dan dll  yg bukan Islam.

mari tengok apa komen orang ramai tentang isu ni..... (yang sompek den printsc)

komen 1


komen 2


komen 3 dan komen yang paling brutal ...ngeee

hailaaaa....... bikin panassss ni derrr


Ada lagi komen2 lain tapi tu je yg rajin den nak prtsc.Ramai yg kata tu KAMBING. Kalau kambing ok alhamdulillah... lega .... hehe. Bukan apa walaupun aku tak beli daging import kat pasaraya dan mmg tak pernah beli ayam kat mana-mana pasaraya sebab was-was dengan pisau yg digunakan ...sembelihan etc.... tapi tetap geliiiiiiiiii tengok benda tu...... Silap2 dengan ikan2 dia aku tak beli...... was2 tang troli lagi..... aduiiii..... jadi sesiapa yang arif mungkin boleh beri pendapat. Terima Kasih.

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.